Alanya Belediye Meclisi, CHP'li Üye Nazmi Zavlak'ın 5.5 ayda İmar Müdürlüğü'nde projesini onaylatamayan Mimarın iddialarını gündeme taşıdı. Zavlak, "Alanya'da genç bir arkadaşımız, belediyemize bir ruhsat projesi yapıyor. Bu 5.5 aylık gibi bir sürede ruhsatını alamıyor. Belki sistem bu şekilde ilerliyordur, onu bilemiyoruz. Ruhsatını alamadığı içinde bölgedeki imar planı da bozuluyor ve işinden oluyor. Ama işin diğer kısmı da Alanya Belediyesi, siyasetin içinde bulunan bir siyasi başkan, 60 tane projeyi onaylatabiliyor iken diğer taraftan 5.5 ayda ise bir bayka imar geçiremiyor. Bu konuda herkese eşit ve adil davranılmalı, aynı denge korunmalı. Makam, mevkii, ittifak bu şekilde olmamalı" dedi.  

Zavlak'ın iddialarına yanıt veren Alanya Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, "Bu mesleki arkadaşımız, gelip bizlere bu şikayetlerdi bildirmiş mi? Bu arkadaşımız bize 5.5 aydır bize müracatta bulunmuş mu? Tabi mimarı proje olarak proje 3-4 ayda çıkıyor. Bize gelmeyip, size gelip, bu konuyu söylediğinde ben art niyet ararım. Bu mesleki bir konu değil siyasi bir konu olarak görüyorum. Yüzde 100 o arkadaşımızın eksiği vardır, evrakları tamamlamamıştır. Bu sözlerinizle İmar Müdürlüğü'nde arkadaşlarımızı zan altında bırakıyorsunuz. 5.5 ay değil, 15 ay projeyi içerde duran arkadaşları var. Çünkü projelerinde eksiklikleri tamamlamayanların 15 aydır projeleri bekliyor" diye konuştu.  


AK Parti Belediye Meclis Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, " Bu konu tam toplantının sonuna geldi. Sorunun içersinde iki öğe var. Bir arkadaşımızın projeyi var, 5.5 aydır geçmedi deseydi ayrı bir konu ama ayrı bir cevabı vardır. Bir konuya vurgu yaparak konuyu gündeme getirmek ve onun üzerinden insanları da zan altında bırakmak kimseye fayda sağlamaz. Bu mikrofonun insanlara getirdiği sorumluluklar var. Bu sorumlulukları, herşeyi sokakta konuşur gibi konuşursak ki bu sözlerimiz kayıtlara giriyor ve insanları bağlar. Söylediğimiz sözler iki gün sonra mahçubiyet çıkartır ve iki gün sonra ellerini sıkacağınız insanların yüzlerine bakamazsınız. Burda şu sorunun cevabını arayalım. Bunu başka bir hedefe çıkartır gibi gündeme taşırsak, öyle hissettirmeye çalışırsak olmaz" diye yanıt verdi. 

İmar Müdürlüğü'ne dönük iddialara yanıt veren Başkan Adem Murat Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:
"İnanın ben İmar Müdürlüğümüzdeki bugün buradan iftiharla bir kez daha kutluyorum. Bu çocukların bir çoğu, saat 10'da, 11'de ve 12'de evlerine giden çocuklar. Geçen gün Kentsel Dönüşümün İstanbul'da olduğu 245 ruhsat veriiloyr. 2017-2018 ve 2019'da bini anca verdiler. Çocukların yüzüne bakamıyorum. Belediye ve yönetim olarak mahçubiyetimizi nasıl gideririm diye Belediye Başkan Yardımcım ve İmar Müdürüm ile görüşüyorum. 

Personelim yatırımcının önünü kesmeden, hak adalet kavramı ile kılı kırk yararak kimseyi sıkıntıya sokmadan gayretle çalışmalarından sonra bazı siyasi hesaplardan dolayı buna da yelteniliyorsa benim diyecek bir şeyim yok. Ben her personelimin hepsine kefilim”" diye konuştu.  
 Öte yandan Belediye İmar Müdürü Hüseyin Uysay, yılda 1700 dosyayı inceleyip, karara bağladıklarını açıkladı.