Lumos Deluxe Resort Otel Yönetim Kurulu Başkanı Muhammer Kodal, turistik tesisinde tatil yapan iki yerli tatilcinin sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinde israf yapmaları sonrası her iki masayı da fotoğraflayıp, sosyal medya hesabından önemli bir çağrıda bulundu. 

İki masanın da fotoğraflarını çekip, sosyal medyadan paylaşan Kodal, bu konuda düşüncelerini de kamuoyuna aktardı. Kodal o paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"2020.5 turizm sezonunu açmıştık. Gelen misafirlerimizin çoğunluğu kendi ülkemizin insanları. Fotoğrafların ilkinde 3 kişi kahvaltı yapmış doymuşlar (Elhamdülillah !!! ) demişler, bu şekilde bırakıp gitmişler. İkinci fotoğrafta 2 kişi akşam yemeği yemişler, soğuk büfesinden yiyecekleri ağaç tepsiyle beraber getirmiş masasına koymuşlar, geriye bunlar kalmış onlarda. ( Elhamdülillah!!! ) demişler. Böylece iç turizm için bu yapmış olduğumuz tesislerin yeterli olmadığını yiyeceklerin az olduğunu düşündüm. Pandemi kurallarına uymamakta ısrar ediyorlar, personele kafa tutuyorlar, kurala uymamak için hatta daha ileri giderek, 'Para verdim ben bu otele istediğimi yaparım verdiğim para kadar israf ederim' diyorlar. Kendi kendime düşünmeye başladım. Medeniyet denilen insani değerlere uymak, bize de gelecek  mi? İslamın güzelliğidir israf haramdır sözü biz uymuyoruz fakat Hristiyan dediğimiz medeniyeti öğrenmiş insanlar uyuyor onların Allahtan korktuklarının  yüzde 10 kadar biz neden korkmuyoruz acaba ? İsrafa karyı duyarlı olalım diye paylaştım genelleme değil istisnayi durumdur. Kurallara uygun  davrananlar başımızın tacıdır."