Alanya Belediyesi tarafından hayata gerçekleştirilen Hobi Bahçesi ve Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi projesinin sera inşaatının çelik konstrüksiyonundan plastik örtüsüne, sulama tekniklerinden havalandırmaya kadar birçok aşamanın tamamlandığını dile getiren Göktepe, “Şu anda seranın fiziki olarak çelik konstrüksiyonu, plastik örtüsü, harfiyatı, çevre düzeni, damla sulama ve diğer sulama teknikleri, havalandırma motorları gibi her şey tamamlanmış durumda. Fidanlarınızın yüzde 90’ı da hazır durumda. Ancak, fidanları toprakla buluşturmayı Ekim ayında veya Eylül'ün sonunda planlıyorsunuz çünkü havanın çok sıcak olduğu bir dönemde bulunuyoruz. Ardından, her tropikal bitki için homojen bir şekilde üretim yapmak için ayrı parseller oluşturulacak. Bu sayede üreticileriniz hem üretimi yerinde görebilecek hem de turistler ve diğer ziyaretçiler serayı ziyaret edebilecekler” diye konuştu.
ÜRETİCİLERE BİLGİLENDİRMELERDE BULUNULACAK
Üreticilere işletme teknikleri, gübreleme, koruma ürünleri kullanımı ve sulama konularında eğitim sağlanacağını vurgulayan Göktepe, “İşletme üreticilere, işletme teknikleri, gübreleme, koruma ürünlerininin uygulaması ve sulama saatleri gibi konularda bilgilendirmede bulunacak. Ayrıca, üreticilerin aklında oluşan sorulara da yanıt verebilecek. Örneğin, ‘Mango ile Papaya aynı serada yetişir mi?’ gibi soruları yanıtlayarak üreticilerin bilgi edinmelerini sağlayacağız” açıklamasında bulundu.
ÜRETİCİLERE ADAPTASYON SAĞLAMAK AMAÇLANIYOR
Göktepe, projenin kuraklıkla mücadelede de önemli olduğunu vurgulayarak, ekonomik getirisi olan ürünlerin üreticilere adaptasyonunu sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Ekonomik getirisi olan ürünlerin yetiştiriciliğini göstererek, işçilik ve verim açısından geçiş yapmak isteyen üreticilere yardımcı olmayı planlıyorsunuz. Bu şekilde, en azından adaptasyonu sağlanmış ve ekonomik getirisi olan ürünlerin yetiştiriciliğinin mümkün olduğunu göstereceksiniz” ifadelerini kullandı.