ASAT'TAN 250 MİLYON TL'LİK YATIRIM
ASAT'TAN 250 MİLYON TL'LİK YATIRIM
İçeriği Görüntüle

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. yıl dönümü dolayısıyla Alanya’da anlamlı bir anma programı gerçekleştirildi. Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk’ün öncülüğünde düzenlenen programa şehit aileleri, gaziler, ilçe protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Program kapsamında Alanya Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitler dualarla anıldı. Şehitlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından tüm şehitlerin ruhu için dualar edildi. Duygu dolu anların yaşandığı programda, şehit kabirlerine karanfiller bırakılarak saygı ve minnet duyguları ifade edildi.

Anma programında konuşan Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, 15 Temmuz 2016’da milletin iradesine ve demokrasiye sahip çıkarak tarihi bir destan yazdığını belirterek, “Bu topraklar uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, vatanımızın birlik ve beraberliği için şehadet mertebesine ulaşan tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Onların emanetine sahip çıkmak, millet olarak en büyük sorumluluğumuzdur.” ifadelerini kullandı.

Programa Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan, emniyet mensupları, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek dua etti ve şehit aileleriyle yakından ilgilendi. Program boyunca birlik, beraberlik ve milli dayanışma mesajları verilirken, 15 Temmuz’un Türk milletinin demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma iradesinin simgesi olduğu vurgulandı.

Alanya Garnizon Şehitliği’nde gerçekleştirilen anma programı, edilen duaların ardından sona ererken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ilçede gün boyu düzenlenecek diğer etkinliklerle şehitler ve gaziler anılmaya devam edecek.