ALANYA, TÜBİTAK FİNALLERİNE GİDİYOR
ALANYA, TÜBİTAK FİNALLERİNE GİDİYOR
İçeriği Görüntüle


Yazılı yaptığı açıklamada Tavlı şunları söyledi:
"Kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın uzun süredir karşı karşıya kaldığı önemli bir sorun, su sayaçlarının aylık periyotlar yerine üçer-dörder aylık dönemler halinde okunması ve buna bağlı olarak toplu faturalandırma yapılmasıdır.

Bu uygulama, vatandaşlarımızın su tüketimlerinin kademeli tarifeye yüksek dilimden yansımasına neden olmakta; aylık olarak ödendiğinde daha düşük tutarlarda gerçekleşecek su faturaları, toplu okuma nedeniyle çok daha yüksek bedellerle karşılarına çıkmaktadır. Bu durum, özellikle dar gelirli kırsal kesim vatandaşlarımız için ciddi bir mağduriyet oluşturmaktadır.

Öte yandan, geçmiş dönemde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sayın Menderes Türel tarafından ASAT Genel Kurulu’nda alınan karar ile şehit ailelerine suyun %99 oranında indirimli sağlanması, sosyal belediyecilik adına önemli ve takdir edilen bir uygulama olmuştur.

Bugün gelinen noktada ise kırsalda yaşayan bir vatandaşımızın ödediği su bedeli ile şehir merkezinde yaşayan bir vatandaşımızın ödediği bedelin neredeyse aynı seviyeye gelmiş olması, kırsal yaşamın zorlukları göz önüne alındığında kabul edilebilir değildir.

Bu doğrultuda; kırsal mahallelerde su sayaçlarının aylık periyotlarla okunması,
Kademeli tarifeden kaynaklı mağduriyetlerin ortadan kaldırılması,
Ve sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza yönelik özel indirimli tarife uygulamasının hayata geçirilmesi,
hususlarında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı gerekli adımları atmaya davet ediyoruz. Geçmişte Sayın Menderes Türel döneminde hayata geçirilen sosyal destek uygulamalarının bir benzerinin, bugün Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsalda yaşayan vatandaşlarımız için de uygulanması büyük önem arz etmektedir."