Son dönemde hızla değer kaybeden ve uluslararası piyasalarda düşüşe geçen Türk Lirası, turistlerin tatil yapmak için Türkiye'yi başlıca tatil merkezlerden biri haline getirdi. Hal böyle olunca diğer destinasyonlar da indirimlere gitmeye başladı. Alanya Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu rakip destinasyonları sıralayarak Antalya ve Alanya’nın en cazip turizm kentlerinden birisi olduğuna değindi. 

‘DİĞER DESTİNASYONLAR DA İNDİRİMLERE GİTMEYE BAŞLADI’

Alanya Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu destinasyonlar arasında en ucuz ülkelerden birisinin Türkiye olduğuna değinerek, “Bu yıl çeşitli nedenler turist kaybı yaşadık. Riskli gördükleri için savaş dolayısıyla da turist kaybı yaşadık. Öte yandan ucuzluk bakımından Türkiye diğer destinasyonlara göre ucuz. Diğer ülkeler de bizi baz alarak indirimlere gidiyor. Özellikle Yunanistan gibi destinasyonlar sezon indirimlerine gidiyor. Bu kısımda önemli olanlar maliyetler karşımıza çıkıyor. Maliyetleri ucuza kapatabilen ülkeler bu işte istediklerini elde edebiliyorlar. Ama enflasyonu fazla olan ülkeler için bu iş giderek ağırlaşıyor. İşletmeciler yönünden riskli bir duruma dönüşüyor” dedi. 

ALANYA'DA 1 TEMMUZ ÖDÜLLERİ ALANYA'DA 1 TEMMUZ ÖDÜLLERİ

‘RİSKLİ BİR SEZON BİZİ BEKLİYOR’

Şakiroğlu en kısa zamanda savaşların son bulmasını temenni ederek, “Cazip olan ülkeler şuan da Uzakdoğu ülkeleri Filipinler ve Tayland gibi. Ucuz olduğu için cazip gelebiliyor, tercih edilmeye başlandı. Fakat uzaklık bakımından ulaşım konusu ele alınınca Türkiye daha cazip durumda. Yeni sezon için umuyoruz ki savaşlar bir an önce son bulur. İsrail savaşı da kısa zamanda son bulur. Türkiye önümüzdeki sezon iyi bir sezon geçirir. Hal böyle devam ederse bizim için riskli bir sezon bizi bekliyor” ifadelerine yer verdi.

Editör: Kerim Toksöz