Alanya’da sektör temsilcileri 2023 turizm sezonunun en verimli şekilde geçmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 2022 yılı yüksek turizm sezonunda 2023 yılına büyük hedeflerle giren turizmciler umduklarını bu yıl bulamadı. Tüm dünyada yankı uyandıran deprem felaketinin ardından ülke genelinde bütün planlamaları olumsuz etkilediği ve bu sebeple turizm sektöründe rezervasyonların bıçak gibi kesildiğini aktaran ALTAV ve TGA Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, 2023 turizm sezonunu değerlendirerek, “Deprem ve hava koşullarının oluşturduğu belirsizlik 2 ay boyunca sürünce bizim sezona hızlı bir giriş yapmamız engelledi” diye konuştu.

‘İYİ SÜREÇLER GEÇİRMEDİK’

“2023 e biz rekor kıracağımız bir yıl beklentisi ile girmiştik” diye konuşan Cimrin açıklamasında, “ 60 milyon turist ve 51 milyar turizm geliri hedeflemiştik.  Fakat Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketi bu planlamayı tamamen altüst etti ve bütün rezervasyonlarımız durdu.  Bu belirsizlik 2 ay boyunca sürünce bizim sezona hızlı bir giriş yapmamız engellendi. Nisan ve Mayıs ayındaki doluluklarımız hedeflediğimiz gibi olmadı.  Buna bir de havaların kötü gitmesi eklenince tatil planları aksadı. Haziran ayında bile ciddi yağışlar aldık. Nisan ve Mayıs ayı bizim için kolay geçmedi. Rus pazarının da uçak maliyetleri ve enflasyondan dolayı birçok etkenin bir araya gelerek ana pazarımız Rus pazarından da beklediğimiz yoğunluğu göremeyince iyi süreçler geçirmedik” ifadelerine yer verdi.

POLONYA VE İNGİLTERE BAŞI ÇEKİYOR

Beklenen doluluk oranlarını bayram süresince yaşadıklarını belirten Cimrin, “Bayramda bir doluluk elde ettik ve belli bir tempoya oturduk. Lüks sekmen satan bölgelere göre Alanya 180-190 bin daha avantajlı çünkü her bütçeye uygun seçenekler var. Yüzde 80 doluluk arasındayız ve bunun Ekim sonu ve Kasım başına bu şekilde ilerlemesini umut ediyoruz.  TGA'nın ve Turizm Bakanlığı'nın bir çalışmaları da bu yönde. Dünyanın her tarafından Türkiye'nin her tarafına 12 ay turizm başlığı adı altında pazar çeşitleri ile. Sadece Rus pazarına bağımlı kalmayacağız. Özellikle Polonya ve İngiltere'de ciddi bir artış yaşandı. Bu iki pazarda 2019 rakamlarını geçtik” dedi.

GAZİPAŞA'DA FUARIN KAPILARI AÇILDI GAZİPAŞA'DA FUARIN KAPILARI AÇILDI

‘HEDEFİMİZ HALEN 60 MİLYON’

Alman ve İskandinav pazarında da sevindiren hareketlenmelerin yaşandığının altını çizen Cimrin, “Alman pazarında da hareketlenme var. İskandinav pazarında da artışlarımız var Gazipaşa'dan güzel haberler alıyoruz. Gazipaşa Alanya Havalimanı'na indirebileceğimiz her yolcuda bizler için çok kıymetli hale geldi. Yinede bu 60 milyon turist hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu hedeften taviz verilmiş değil” sözlerine yer verdi.