Süper Lig’in 5. haftasında Alanyaspor bugün saat 16.00’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde Galatasaray ile karşılaşacak. Ligde geride kalan haftalarda Turuncu-yeşilliler ise 2 galibiyet alırken, 2 de mağlubiyet yaşarken, Sarı-kırmızılılar, 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. 

11. RANDEVU
Alanyaspor ile Galataray, Süper Lig’de 10 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda Turuncu-Yeşilliler. Galatasaray'ı 2 kez mağlup etmeyi başarırken, sarı-kırmızılılar 7 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. Her iki takım arasında oynanan 1 müsabaka da berabere sona erdi. Aslan'ın 24 golüne, Alanyaspor 12 golle cevap verdi.
İki takım arasında geçtiğimiz sezon Süper Lig’de oynanan maçlarda Alanyaspor rakibine kendi evinde 1-0 mağlup olurken, Alanyaspor ise İstanbul’daki maçta sahadan 2-1 galip ayrıldı. Alanya, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 3-2 mağlup ederek rakibini kupadan eledi.

FATİH TERİM İLE BÜLENT KORKMAZ 5. KEZ RAKİP
Alanyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim bugüne kadar Süper Lig’de dört kez karşı karşıya geldi. Bu dört maçta da Terim Galatasaray’ı çalıştırırken, eski öğrencisi Korkmaz ise Kardemir Karabükspor, İstanbul BBSK ve Antalyaspor'un başında bulunuyordu. Fatih Terim’in öğrencileri söz konusu dört müsabakayı da kazandı. Sarı-kırmızılılar, 13 kez rakip fileleri havalandırırken, Korkmaz'ın takımları da 2 gol sevinci yaşadı.

ABDULKADİR BİTİGEN YÖNETECEK
Alanyaspor ile Galatasaray arasındaki mücadeleyi hakem Abdulkadir Bitigen'in yöneteceği açıklandı. Bitigen’in yardımcılıklarını Mustafa Savranlar ve Esat Sancaktar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Kutluhan Bilgiç olacak. Kayseri bölgesi hakemi olan Abdulkadir Bitigen, Süper Lig’de 50 maçta düdük çaldı. Bu karşılaşmaların 27'sini ev sahibi, 13'ünü ise deplasman takımları kazandı. 10 müsabaka ise berabere sona erdi.