KERİM TOKSÖZ YAZDI:

Türkiye'de yerelde siyaset yapıyorsan, tavana değil tabana dönük yapacaksın ki, hem partin kazansın, hem de sen kazan. Türkiye'de taban yerine tavana dönük politika yapıyorsan, hem sen kaybedersin, hem de partin. Bunun içindir ki, Türkiye'de yerelde siyaset yapan kim olursa olsun tavana göre değil, tabana göre hareket edip, ona göre politika yapıp, ona göre proje üreteceksin. Her insan bir partide görev alabilir, orada siyaset yapabilir ama önemli olan siyaset yaparken, önce memleketinin kazanması, ardından da o şehirde yaşayan insanların, ardından da parti ve o koltukta oturan insanın kazanması önemlidir. 
AK Parti'de tabana göre hareket ederse gelecek seçimler için çok iyi olur. Çünkü tabana değil tavana karşı yapılan seçimler, AK Parti'ye kaybettiren seçimler oldu Alanya'da.
Bir partide İlçe Başkanlığı koltuğunda oturan insanın hal ve hareketi çok ama çok önemlidir. Karşısındaki seçmene karşı takındığı tavır, samimi olup olmadığı da çok büyük bir önem arz eder siyaset için. 
Siyaset yapıyorsan, bol bol vaktin olacak. Siyaset yapıyorsan, kendi işinden, aşından ve eşinden fedakarlık yapıp, sokağa daha çok inip, seçmene kulacak vereceksin. 
Ben AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve ekibinin de seçmenin nabzını daha çok ölçmesi, sorunlarına çözüm üretmesi taraftarıyım. Çünkü seçmenin sorunları artıyor, problemleri büyüyor. 
Seçmenle ilgilenilmemesi ve gönlünün alınmaması da her seçim döneminde sandığa da yansıyor. Çünkü Mustafa Berberoğlu'nun kapısı her zaman seçmene açıktı. Kim gelirse gelsin partiye gelen herkes Mustafa Berberoğlu ile görüşebiliyor, derdini açıkça söyleyip,problemini bir şekilde çözdürebiliyordu. Berberoğlu sokağa Alanya'da en çok inen, en çok seçmen ile kucaklaşan, en çok seçmenin gönlünü alıp, insanların kalbini feth eden bir isimdi. 
Şehirlisinden, köylüsüne, çiftçisinden turizmcisine kadar her sektördeki insan ile iyi diyalog kuran, insani ilişkileri de son derece iyiydi Mustafa Berberoğlu'nun. Bir sorun varsa gece bile yatağından kalkar, o sorunu da çözerdi Mustafa Berberoğlu. 
Bürokrasi ile arası iyi, bir kurumda sorun varsa herkesi eşit ve adil şekilde dinler ve o kurumdaki soruna vakıf olur ve problemi jet bir şekilde de çözüme kavuştururdu. 
Herkesin gönlünü feth eden Mustafa Berberoğlu, 2015 yılı Kasım ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde 79 bin 714 oyla partisini de zirveye taşıyan bir isimdi. Çünkü seçmenin gönlünü feth edersen, seçmen de seni sandıkta zirveye taşır. 
Ben Mustafa Toklu'nun da elinden geldiğince çalıştığına inanıyorum ama birazcık daha gayretli olması konusunda tavsiyede bulunuyorum. 
Gelelim Mustafa Toklu'nun dönemindeki AK Parti'ye. 
Alanya seçmeni, Berberoğlu dönemindeki gibi AK Parti'ye çok fazla sıcak bakmıyor, çok fazla pati binasına uğramıyor, uğramak istemiyor. Bu sorun kimden kaynaklanıyor, onu bilemem ama seçmenin AK Parti'den soğuduğunu sade ben değil, AK Parti içinde bir çok isim biliyor. 
Toklu döneminde Alanya'da projeler durdu, yeni projeler inşa edilmiyor. 
Kuşyuvası Yol Projesi durdu, Yeniköy Tarımsal Sulama Projesi karınca gibi ilerliyor, Alanya Doğu Çevreyolu Projesi yarım kaldı, Alanya Alaaddin Keykubat (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sorunlar büyüyor, Doğalgaz Projesi'nde ilerleme yok, Bunun gibi bir çok projenin durması veya yavaşlaması Toklu'nun hanesine artı değil eksi puan yazılmasına neden oluyor. 
Sokaktaki sorunların çözümü noktasında AK Parti, elini taşın altına koymak yerine o sorunu görmezden geliyor. 
Toklu'nun başkanlığındaki AK Parti, kırsala daha çok gitmek yerine az gitmeye, şehir merkezine inip her esnafın derdini dinlemeyi de tercih etmiyor açıkçası.
Eş, dost ve akraba misali o insanların etkinliklerine gidip, oralarda boy gösterip, o tür yerlerde zaman hacamayı çok seviyorlar. 
Geçmişte milletvekilleri geldiği zaman Alanya'nın kırsalından, şehir merkezine kadar her mahalle, cadde ve sokak gezilir, Sivil Toplum Kuruluşları ile toplantılar yapılır, sorunlar not edilir ve çözülürdü. Ama Toklu döneminde Milletvekilleri çok fazla Alanya'ya gelmek yerine Antalya merkez ve Antalya'nın batısında kalmayı tercih ediyorlar. Her ne hikmetse Alanya'dan da kaçarcasına hareket ediyor Milletvekilleri. 
Bence Mustafa Toklu başta olmak üzere AK Parti İlçe Yönetimi'ndeki insanlar, her akşam iki ellerinin arasına kafalarını alıp, kendi kendilerini bir sorgudan geçirmeliler. Çünkü AK Parti, böyle hareket ederse 2023 seçiminde Alanya'da çok büyük bir oy kaybına uğrar. 
Bu oy kaybı aslında 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde yansıdı ama o kaybın kimse farkında değil. 
Çünkü 24 Haziran seçiminde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve MHP'nin (Cumhur İttifakı) adayı olarak girdiği için Alanya'dan  84 bin 422 oy aldı. Ama Erdoğan'a 24 Hazian seçiminde Alanya'da sandıktan çıkan bu oy sadece AK Parti'nin değil, MHP'li seçmenlerin de oyu dahil. 
Bu nedendir ki, İlçe Kongresi öncesi Toklu ve ekibi, çok iyi düşünüp, hatalardan bir bir ders çıkarmalı. 
Yoksa 2023 seçiminde kaybeden AK Parti ve Toklu olur.