Gazipaşa'da doğal sit alanı statüsündeki Selinus sahilinde yapılması planlanan 5 yıldızlı otel projesi tartışma yarattı. Green Park Otelleri’nin sahibi Adil Üstündağ, bu bölgede inşa etmeyi planladığı 2 bin yatak kapasiteli otel projesinin görsellerini yerel basınla paylaştı. Selinus Sahiliyle ilgili hazırlanan koruma amaçlı imar planında 4 kat yapılaşma izni verilirken kamuoyu ile paylaşılan otel projesinin 8-10 kat niteliğinde olması akılları karıştırdı.

Açıkgazete'den Yusuf Yavuz'un haberine göre nşaatını Alanya merkezli bir firmanın üstleneceği belirtilen otel projesiyle ilgili yapılan açıklamalarda yer alan ayrıntıların Selinus Sahili ile ilgili hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı ile çelişiyor. Otel projesinin 122 dekarlık alanda uygulanacağı belirtilirken, Selinus sahilinde 122 dekarlık tek bir parselin bulunmadığı da gelen bilgiler arasında. Ayrıca hazırlanan imar planı en fazla 4 kat yapı izni veriyor. Ancak otel projesiyle ilgili kamuoyu ile paylaşılan görsellerde 8-10 katlı dev bir tesis yer alıyor.

Mehmet Ali Yılmaz: Orada 8-10 katlı bina olamaz

Öte yandan Gazipaşa Belediyesi’nin 3 Aralık’taki Meclis Toplantısında konu hakkında değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Selinus sahili için 18 uygulaması işlemlerinin henüz tamamlanmadığını anımsatarak, “Bir otel projesi paylaşılıyor. 8-10 katlı denize sıfır bir bina. Oradaki plana göre kat yüksekliği dört. 8-10 katlı bina olamaz. Denizden kıyı kenar çizgisinden itibaren 50 metre yeşil alan var, arkasından yol var. Arkasından da bir 50 metre günübirlik var. Denizin dalgasına gelecek şekilde bir otel kimse yapamaz. Orda bir takım yanlış bilgilendirmeler var. Daha Pazarcı için kesinleşmiş bir durum yok. Önümüzdeki yıl içerisinde kesinleşir diye bekliyorum” diye konuştu.