AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, “Gazipaşa Belediyesi Zıvanadan Çıkmış Durumda” başlıklı yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, emlak borcu nedeniyle vatandaşların araçları üzerinde başlatılan haciz kararına değinen Uysal, belediye yönetimi ve İYİ Parti’yi sert sözlerle eleştirdi. Ortaya bir de iddia atan AK Partili Meclis Üyesi Uysal, belediyede ve parti yönetiminde tanıdığı bulunan kişilerin bir telefonla araçları üzerinde bulunan yakalama kararını kaldırttıklarını ileri sürdü. Belediye yönetimi tarafından alınan yanlış kararlarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti’nin parmağı olduğunu söyleyen Uysal, CHP ve İYİ Parti’nin, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’dan kurtulma planı yaptıklarını iddia etti.

“ELLERİ AYAKLARINA DOLAŞMIŞ DURUMDA”

Belediye yönetimi ve İYİ Parti’nin hata üstüne hata yaptığını savunan AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal “Gazipaşa Belediyesi yönetimi ile Belediye Başkanı ve ittifak ortağı olan İYİ Parti, hata üstüne hata yapıyor ve elleri ayaklarına dolaşmış durumda. Belediyenin bir devlet dairesi olduğunu ve devletin koyduğu kural ve kanunlarla yönetileceği ilkesini terk etmiş,  kendi kafalarına göre kurallar koymaya insanları ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya, ötekileştirmeye ve ayrıcalıklı insanlar zümresi oluşturmaya çalışmaktadırlar. Burada Gazipaşa belediyesinin son bir aylık icraatlarını değerlendireceğim” dedi.

 “BORÇ TAHSİL ETME YÖNTEMİ BU ŞEKİLDE OLMAMALI”

Açıklamasına, Gazipaşa Belediyesi’nin emlak borcu nedeniyle vatandaşların araçları üzerine koydurttuğu haciz kararıyla başlayan Uysal, “Türkiye’nin hiçbir yerinde duymadığımız ve görmediğimiz bir karara değineceğim. Bu karar, Gazipaşa Belediyesi tarafından alındı. Kararda belediyeye borcu olan tüm vatandaşlara icra takibi başlatıldı. Tabi ki alacaklarını tahsil etmek belediyenin hakkı ama yöntem bu şekilde olmamalı. Bu yanlış karar neticesinde yüzlerce vatandaşımız mağdur edildi. Alınan karardan vatandaşın haberi yok. Kamyoncu, kamyonunu yüklemiş çıkmış yola. Yolda trafikte yakalanıp küçük meblağlar için arabası bağlanmış. Hiç alakası yokken küçük meblağlar için vatandaşlar mağdur edilmiştir” diye konuştu.

 “İŞLERİNİ BİR TELEFONLA HALLETTİLER”

 AK Partili Uysal, belediyede ve parti yönetiminde tanıdığı bulunan kişilerin, bir telefonla araçları üzerinde bulunan yakalama kararını kaldırttıklarını ileri sürdü. Uysal, “İşin garip taraflarından biri de halk arasında konuşulana göre şöyle de rezillikler yaşanıyor: Belediye yönetiminde ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde tanıdığı olan vatandaşlar, belediye borcu nedeniyle araçları üzerine konulan yakalama kararını bir telefonla kaldırtıyor. Yine tanıdığı ya da yakını olmayan garip vatandaş ise mağdur edilmeye devam ediliyor” dedi.

 “BU YANLIŞ İLÇEMİZDE ÇOK CANLAR YAKACAK”

 Vatandaşların araçlarına konulan haciz kararının kaldırılması gerektiğine değinen Uysal, “bir belediyenin, alacakları tahsil etme yöntemi bu olmamalı. Senin burada devlet gibi davranman lazım. Önce haber verme, sonra ikna, sonra ikaz, sonra süre verip uzlaşma yöntemini araman lazım. Devlet ve diğer belediyeler böyle yapıyor. Gazipaşa Belediyesi neden halkına karşı zalimce yaklaşıyor ve insanlar arasında ayrımcılık yapıyor? Bu yanlış ilçemizde çok canlar yakacağa benziyor. Bir an önce bu yanlıştan dönülmeli” dedi.

 “BU OLAY BELEDİYE BAŞKANINI HARCAMA PLANINA BENZİYOR”

 Belediyenin yanlış kararlarına sessiz kalan CHP ile İYİ Parti’nin, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’dan kurtulma planı yaptıklarını iddia eden Uysal, “Bir belediye başkanı bu kadar gaddar olup, bu kadar zalim siyaset bilmiyor olamaz. Bence bu olay belediye başkanını harcama planına benziyor. Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti, Belediye Başkanı’ndan kurtulmak için Mehmet Ali Beye çok bariz, çok yakıcı hatalar yaptırıyor. Başkana karşı halk desteğini bitirip daha sonrada bütün faturayı Sayın Başkan’a kesmek istiyorlar. Yoksa bu işin başka izahı olmadığını düşünüyorum. Vatandaşlarımız,  belediyenin ortağı İYİ Parti’den yapılan yanlışlarla alakalı bir açıklama bekliyor. Bu sessizlik bence yapılan işleri onaylama anlamına geliyor” dedi.

 “BELEDİYE BABA GİBİ DAVRANMALI”

 Gazipaşa Sanayi Sitesi’nde esnaflık yapan ve iş yeri çocuk parkı alanı içinde bulunduğu için yıkılan Erdoğan Akpınar’ın yaşadıklarına değinen Uysal, “İkinci bir garabet ise daha önceki dönem belediye yönetimi tarafından dükkan yeri gösterilen ve kirası da alınan Erdoğan Akpınar adlı kişinin dükkanı park alanı içine yapıldığı gerekçesiyle alelacele yıkılmıştır. Evet, belediye arazisine sahip çıkmalı, bunda hemfikiriz ama belediye adil olmalı, baba gibi davranmalı. Erdoğan Akpınar isimli vatandaşın dükkanı yanlış yerde ise vatandaşa doğru bir yer gösterilmeli. Vatandaşa süre verilip, devletin şefkat eliyle tahliyesi gerçekleştirilmeli” dedi.

 “BU İŞTE BURAM BURAM AYRIMCILIK KOKUYOR”

 Erdoğan Akpınar’ın siyaset gözetilerek hedef alındığını söyleyen AK Partili Uysal, “Öyle orman kanunu uygulamak belediye olarak bize yakışmadı. Sanayide imar suiistimali arıyorsan kendi çevrene bir uğrayıver, orada suiistimalin kralını göreceksiniz. Adamlar caddeyi komple kapatmışlar. Oraları sanırım göremediniz. Bu işte buram buram ayrımcılık kokuyor. Siz Erdoğan Akpınar’ın dükkanını yıkarak, Akpınar’ı değil de Gazipaşa halkını cezalandırıyorsunuz. Esnaflığın zorlaştığı, esnaf ve usta sayısının azaldığı şu günlerde halkımıza hizmet eden bir esnafın tepesine binip onu yok ettiğiniz.  O zaman halk o hizmeti nereden alacak? Ondan sonra sür Alanya’ya, Manavgat’a… O esnafı yaşatman lazım ki halk hizmet alsın ve rekabet ortamı oluşsun. Sayın Başkan, belediye meclis üyesi olarak ben dahil belediye olarak vatandaşlarımıza mesleklerini yapacağı mekanları gösterip, onları rahatlatmak hepimizin görevi. Gerçi sizde bu anlayış yok. Onun için bugün Erdoğan Akpınar gibi yarın başka bir garip AK Partili bulursun mekanını yıkacak ya da ceza yazacak” diye konuştu.

 “BOŞ İŞLERİ BIRAKIP HALKIMIZIN TAMAMINI KUCAKLAYIN”

 Gazipaşa Belediyesi’nin Yılmaz döneminde ileriye dönük hiçbir adım atmadığını ileri süren Uysal, “Siz geleli üç yıla yaklaştı ama önümüzdeki yıllara yönelik yenilenme, büyüme, gelişme, istihdam ve ilçemizin ilerleyen yıllarında ihtiyaçları için hiçbir adım atmadınız, lafını bile etmediniz. Döneminiz boyunca hep yerimizde saydık ve sayıyoruz. Artık bu boş işleri bırakıp halkımızın tamamını kucaklayın. Şu 657 modundan çıkıp halkımız için dişe dokunur, karın doyurucu işler yapmanın zamanı geldi ve geçiyor bile” şeklinde konuştu.