GAZİPAŞA Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin açılışı yapıldı. Pazarcı Mahallesi Gemiyakası Caddesi üzerinde bulunan kooperatifin açılışı yapıldı. Dün saat 14.00’de yapılan açılışa CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Bahar Önal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP İl Yöneticileri Özcan Yılmaz, Önder Top, Nuran Yılmaz ve Bergüzar Güzel, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, İyi Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, GGC Başkanı Adem Tekin, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, daire amirleri ile davetliler katıldı.

ÜRETEN KADINLARI

BİRARAYA GETİRECEĞİZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Gazipaşa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Dr. Şerife Yılmaz, davetlileri kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dr. Şerife Yılmaz, kadınların üretimde yer alması için yola çıktıklarını belirterek, “Gazipaşa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimizi, Haziran ayında 7 kadın ortağımızla birlikte kurduk. Kadın kooperatifi olarak öncelikli hedefimiz, ilçemizin üretken kadınlarını bir araya getirerek, kadın emeğini değerlendirmek ve kadınlarımızın sosyo-kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmalarına katkıda bulunmaktır. Ayrıca, sağlıklı, doğal ve hijyenik bir şekilde ürettiğimiz ürünleri tüketiciyle buluşturmaktır. Bu doğrultuda kadınlarımızın ürettiği ürünlerini pazarlanmasına destek olurken, diğer yandan da sosyo-kültürel kalkınmayı destekleyecek faaliyetleri gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Henüz genç bir oluşum olan kooperatifimiz ticaret bakanlığının koop-des projesi kapsamında kadın kooperatiflerine verdiği hibe desteğinden yararlandık. Bu vesile ile ticaret bakanlına kooperatifimiz adına teşekkür ederiz. Kooperatifimizde ilçemizde yetişen ürünler kullanarak ya da üretici kadınlardan temin ederek doğal ve geleneksel yöntemlerle hijyen standartlarına uygun şekilde üretim yapmaktayız. Ürettiğimiz ürünlerin pazarlanması konusunda da doğrudan satışın yanı sıra sosyal medya siteleri ve e-ticaret aracılığıyla ürünlerimizi tüketiciyle buluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca önümüzdeki süreçte, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarıyla ilgili çalışmalarımız da olacaktır. İlçemizin üreten, çalışkan kadınlarını bizimle çalışmaya da davet ediyorum. Birlikten güç doğar. Herkese teşekkür ederim” dedi.

KOOPERATİFÇİLİĞİN ÖZÜ DAYANIŞMADIR

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise, girişimci kadınları tebrik ederek başladığı konuşmasında, “Kooperatifçiliğin özü dayanışmadır, güçlerini birleştirmedir, emektir, emeğin katma değere dönüşmesidir. Son yıllarda sayıları hızla çoğalan Kadın Kooperatifleri kadınlarımızın ekonomik anlamda daha güçlü ve bağımsız olmaları konusunda katkı sağlamaktadır. Güçlü bir toplum için kadınlarımızın güçlendirilmesi gerekmektedir. Belediye olarak her zaman kadınlarımızın yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye hazırız. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Şuna inanmak lazım ki; dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir.” Girişimci kadınlarımızı yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

KADINLARIMIZA ÖRNEK OLDULAR

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, kooperatif bakanlığı ve bankacılığı kurulması gerektiğini söyledi. Deveci, “Adını Atatürk’ümüzün verdiği aydınlık yüzlü, aydınlık yürekli insanlarına selamlar. Yine aydınlık yüzü olduğunu gösteren insanlar Kadın Girişimi Kooperatifi oluşturarak ülkemize iyi bir örnek temsil ettiler. Bunun için bu çalışmada katkı koyan bütün çalışanlara teşekkür ederim. Biliyorum çabanız çok büyük. Güzel şeyler başarıldı ve güzel şeyler zor başarılır. Yaşanılan sorunları biliyoruz. Birlik olamadıkları için gerekli destekleri almakta zorluk yaşanıyor. Ürünlerini üretiyorlar fakat ürettiklerini pazarlayacak alan bulma konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Bir kredi ihtiyacı olduğunda sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntılar için kooperatif bakanlığı ve kooperatif bankacılığını öneriyoruz” dedi. CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Bahar Önal, “Bu tarz girişimler tüm insanlar için özellikle kadınlar için çok önemlidir. Biliyorsunuz her yerde bir kadın emeği var. Bunun için tüm kadın girişimcilerin sizlerin desteklerine ihtiyacı var” dedi.

KADIN DEMEK ÜRETİM DEMEKTİR

CHP İl Başkanı Nusret Bayar ise, “Kadın demek üretim demektir. Kadın demek her yerde eli olan demektir. Ben başta Gazipaşa Belediye Başkanımız sayın Mehmet Ali Yılmaz’ı bu güzel katkılarından dolayı gönülden kutluyorum. İçinde bulunduğumuz konumda hepimizin yüzünde maske var. Bir yıldır bu durumda yaşıyoruz. Ne zamana kadar yaşayacağımızda belli değil. Umarım en kısa sürede aşı bulunur. Normal yaşama geçeriz. Kadın girişimcilerin başarılarının devamını diliyorum. Üretmek önemlidir. Ülkemizin geleceği üretime bağlıdır. Özelliklede kooperatifleşmek çok önemlidir. Kooperatifler kalkınmada ki ana unsurlardandır. Bu tür kooperatiflerin çoğalması gerekir. Üretimin tarımın, yiyeceğin, içeceğin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. En büyük desteği hükümetten alması gerekenler çiftçi kardeşlerimizdir. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor ve sağlıklar diliyorum” dedi.