AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alanyalı esnafı da yakından ilgilendiren müjdeler verdi. 
Esnaf ve kira desteğinin süreceğini bildiren Başkan Erdoğan, "Doğrudan esnaf ve kira desteği ödemeleri kapsamında, 3 ay süre ile aylık 1000 lira esnaf desteği, büyükşehirlerde 750 lira, diğer illerde 500 lira kira desteği yapmaya devam edeceğiz. Faaliyetlerine ara verilen mükelleflerimizin vergilerini erteledik" açıklamasını yaptı.

"AŞI UYGULAMASI EN KISA SÜREDE HEDEF KİTLENİN TAMAMINA ULAŞACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı uygulamasının kapsamı giderek genişleyerek inşallah en kısa sürede hedef kitlenin tamamına ulaşacağını belirtti.
Covid-19'dan en çok zarar gören sektörler arasında yer alan yeme-içme sektörüne destek verileceğini belirten Erdoğan, "Lokanta restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020'de yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelere 2 bin liradan az, 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının yüzde 3'ü kadar ödeme yapacağız." dedi.
BAŞKAN ERDOĞAN'IN ARDINDAN BAKAN ELVAN DETAYLARI DUYURDU

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Lokanta, restoran ve kafe sahibi esnaflarımız, Sn Cumhurbaşkanımız sizler için yeni müjdeyi açıkladı.

1. 2019 cironuz 3 milyon TL'nin altındaysa

2. 2020 cironuz %50 ve üzerinde azaldıysa

3. 2 bin-40 bin TL arasında hibe vereceğiz (tutar azalan cironun %3'üne göre hesaplanacak)" dedi.