Büyükşehir Yasası ile beldeden mahalleye dönüşen Demirtaş, Kargıcak, Mahmutlar,  Kestel, Oba, Çıplaklı, Cikcilli, Tosmur, Konaklı, Payallar, Türkler, Avsallar, İncekum ve Okurcalar'da 2014 yılında 96 zincir market bulunuyorken, bu rakam 2020 yılı itibari ile 61 sayı artarak 157'ye yükseldi. 

Zincir marketlerin sayısının artmasıyla Alanya ekonomisini ayakta tutan Bakkal Amcalar da bir bir kapılarına kilit vururken, Alanya'da toplanan paralar ise İstanbul ve Ankara merkezli şirketlerin kasasına gidiyor. Alanya'da kazandıkları paranın vergisini de İstanbul ve Ankara'da ödeyen zincir marketler, hem Alanya ekonomisinden para kazanıyor, hem de toplanan paraları ve bu paraların vergilerini de başka şehirlere aktarıp, Alanya ekonomisine büyük bir darbe vuruyor. 
MECLİSTEN ZİNCİRE ÖNLEM
Alanya Belediye Meclisi, hem yerel esnafı korumak, hem de şehir ekonomisini ayakta tutmak amacıyla zincir marketlere karşı bazı kriterler getirdi. Başkan Yücel'in başkanlık ettiği 2019 yılı Aralık ayında toplantıda Meclis, 'Zincir Marketlere işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilirken işyeri büyüklüğü en az 300 metrekare olacak' yönünde bir karara imza attı.