KERİM TOKSÖZ YAZDI:

Dünyanın gözbebeği bir şehirde yaşıyoruz. Çok şanslı insanlarız ki, Türkiye'nin en güzel kentindeyiz. Günde 4 mevsimi birarada yaşadığımız Alanyamızda yaşayan bir çok insan, ne yazık ki bir araya bile gelemiyor. Yer yüzünün cenneti Alanyamızdayız ama aynı çatıda bir araya gelemiyor, aynı ortak noktada buluşamıyoruz. Sokakta her insan biraraya gelip, dertleşebiliyor ama Alanyamızı yönetenler, bunu bile beceremiyor. Sokaktaki insanlar, gönülden ve kalpten sohbet edip, samimiyetlerini ortaya koyuyor ama Alanya'yı yönetenler, her ne kadar biraraya gelme bile samimiyetten uzak kalıyorlar. Birbirlerinin yüzüne gülüyorlar ama kalpleri ise farklı atıyor, ortak noktada buluşamıyorlar.Bizi yönetenlerin ortak noktada buluşamamasının en büyük zararını bizler çekiyoruz. Çünkü birisi doğru bir projeye imza atmak istediği zaman başkaları devreye girip, 'Sen yapamazsam o projeyi O da yapmasın' zihniyetiyle hareket edip, Alanya'nın önemli projelere kavuşması bir anlamda engelleniyor. 
İster seversiniz, ister sevmezsiniz ama Alanya'da samimiyetini her konuda ortaya koyan bir Belediye Başkanı var. Gönlünü, yüreğini ve kalbini Alanyamız için ortaya koyuyor, tek derdi de yarınların Alanyasını inşa etmek. 
Başkaları gibi ayrıştırma, ötekileştirme ve kutuplaştırmak yerine uzlaşma kültürünü ön planda tutuyor. Kişileri ayırt etmek yerine herkese adil ve eşit davranan, kırsalda vatandaş ile şehirdeki insana aynı samimiyetle davranan bir Adem Murat Yücel var Alanyamızda. Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na karşı ne kadar samimi ise Alanya'da seçmene de o kadar samimi. 
Alanya'nın cazibe merkezi olması için projelerini hizmete katıyor. Teleferik Projesi'nden, Syedra Kalesi'ne, Akdağ Kayak Merkezi Projesi'nden, Cuma Pazarı Projesi'ne kadar verdiği her projeyi inşa etmek ve vaat ettiği sözlerini tutmak için çırpınıyor. Pandemi döneminde Türkiye'de bir çok İl Belediye Başkanı, personelin maaşlarını ödeyemez durumdayken, Alanya'nın sokağındaki vatandaş kadar kendi personelini düşünüp, maaşını gününde ödeyen bir Başkan var Alanya'da. 
Adem Murat Yücel bugün kendisi için değil, yarınların çocukları için projeler inşa ediyor. Bugün Adem Murat Yücel'in Alanyamıza kazandırdığı eserler, yarınki gençlere kalacak ve bu imkanlardan onlar yararlanacak. 
Bugün koltukta Adem Murat Yücel var ama yarın bir başkası olabilir.Bu hizmetler yapılıyorsa, projeler inşa ediliyorsa, Alanyamızda taş üstüne taş koyan insanlara her zaman destek olmalıyız. 
Birlikten kuvvet doğar ama birileri birlik istemiyor. Çünkü kapalı kapılar ardında siyaset yapan Sivil Toplum Kuruluşu'nun bazı yöneticileri var. Adem Murat Yücel'in yönettiği Alanya Belediyesi bugün hizmet üretemesin, projeleri hizmete katamasın diye kapalı kapılar ardında elini ovuşturup bekleyen Sivil Toplum Kuruluşu'nun bazı yöneticileri var Alanyamızda.
Sivil Toplum Kuruluşları'nın yöneticilerinin siyaset yapması bana doğru gelmiyor. Sivil Toplum Kuruluşu'nun yöneticileri, oturdukları koltuklarda siyaset yapmak yerine proje ve hizmet üretmeli. 
Kapalı kapılar ardında Adem Murat Yücel'in ayağına çelme takmanın derdine düşmek, bunun hesabını yapmak yerine kendi yönettikleri ve oturdukları koltukların hakkını vermeliler. Adem Murat Yücel'in yaptığı hizmetleri kıskanmak, yaptırmamanın derdine düşmek yerine, 'Biz Alanya için ne yaptık, neler yapabiliriz' diyebilmeliler. 
Hangi makamda bulunuyorsak bunalım ama ortak kaygımız ve gayemiz Alanya olmalı. 
Siyaset yapanların yanlışları varsa kamuoyunun önünde deklare edelim ama doğru ve isabetli projelerine de destek olalım. 
Yani bu şehirde herkes kendi işini yaparsa, ne Alanyamız kaybeder, ne bizler. 
Eğer Alanya'da siyaset yapmak isteyen Sivil Toplum Kuruluşu'nun yöneticileri varsa üstündeki STK gömleğini çıkarıp, siyasete girsin ve siyasetini yapsın. Ama STK'nın gömleği üzerindeyken siyaset yerine işini yaparsa hem o STK'nın yöneticileri kazanır, hem de Alanyamız. 
Gelin Alanyamız için bir ve beraber olalım. 
Kapalı kapılar ardında birbirimizin ayağına nasıl çelme takarızın hesabını yapmak yerine gelecek nesillere bırakacağımız Alanyamız için ortak projeler üretip, bunları da hizmete katalım. Yoksa hem biz kaybederiz, hem Alanyamız. 
Gelin hep birlikte ve Alanya çatısı altında buluşalım, yarınlarımıza bırakacağımız Alanyamızı birlikte inşa edelim.
Yoksa ya yarının nesilleri ne sizi affeder, ne de tarih sizleri asla unutmaz.