Yeşildal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in depremzedelere çorba dağıtması ile ilgili paylaşımda bulunan MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan'a tepki gösterdi. CHP'li Yeşildal Türkdoğan'a şu yanıtı verdi:

"Deprem doğal bir afettir. Afetzedelere yardım etmek öncelikle siyasal iktidarın görevidir. Belediyeler de buna katkıda bulunuyorlar ise eleştirmek değil takdir etmek gerekir.

'Çorba dağıtmak sana mı kaldı' diyen Alanya Mhp ilçe başkanı Sn. Türkdoğan;
CHP nin deprem araştırma önergesi Cumhur İttifakı tarafından reddedildiği için evet çorba dağıtmakta afeti kontrol altında tutmakta maalesef  babasını da sevmediğiniz Sn. Soyer'e kaldı. Çünkü; desteklediğiniz ittifak ortağınız deprem bölgesinde depremzedelerimizin yanında olmak yerine Van'da miting yapıyor. Bu nedenledir ki; nasıl ittifak ortağınızın yüzünden sizde askıda ekmek kampanyası başlatmak zorunda kaldıysanız, Sn. Tunç Soyer'de çorba dağıtmak zorunda kalarak depremzedelerin yanında olmuştur.
Sn. Turkdoğan'ın yapmış olduğu açıklamayı bir talihsizlik olarak nitelendiriyor ve bu açıklamasından dolayı başta kendi partisinin Belediye Başkanı olmak üzere siyasi parti ayrımı yapmadan tüm Belediye Başkanlarımızdan ve kamuoyundan özür dilemesini bekliyorum."