Alanya Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısı bugün Adem Murat Yücel'in başkanlığında Meclis Salonu'nda yapıldı. Gündemin ilk maddesi olan performans hedefleri bütçesinin tahmini 158 milyon 477 bin 450 TL ise, Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediye meclis üyesi olan Erkan Demirci performans hedeflerine ayrılan bütçeler ile ilgili, “Erkan Demirci, “158 milyon liralık performans hedefleri maliyeti öngörmüşsünüz. 53 milyon liranın 35 milyon lirasını kültür merkezi, kapalı pazar yeri yapımı için beyan ediyorsunuz. 26 milyon lira araç sayısı belediye yerini artırma için talep ediyorsunuz. Geçtiğimiz dönemdeki seçim bildirgelerde de bazı projeleriniz vardı. 82 projeniz vardı. 53 milyonluk bütçe içerisinden bunların hangisine başlayacağınız ile ilgili somut bir şey var mı? 10 milyon lira ile yeni belediye binası bitecek mi?” diye sordu. 
“İCRAATLARIMIZLA GÜNDEME GELECEĞİZ”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bu sorulara ise, “Önceki dönemimizde performans ve stratejik plan hazırlandığında herkesin tereddütleri vardı. 5 yıl sonra da bunun yine ülkemizdeki sayılı ender belediyelerden olabileceğine şüpheniz olmasın. Bunları planlarken unuttuğumuz şeyler vardır. Allah izin verirse zamanı gelince herkes bunun altına imzasını atacaktır. Bütün projelerimizle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Fazla konuşmayı sevmedik, icraatlarımızla gündeme geldik. Bundan sonra da öyle yapacağız” dedi.
“YENİ BELEDİYE BİNASI 210 GÜNDE BİTECEK”
Başkan Yücel, yeni belediye binasının 10 milyon bütçe ile bitip bitmeyeceği sorularına ise, “Fesih yasasından dolayı yüklenici firma başvuru yapmıştı bakanlığa. Bakanlık bunu reddetti, yüklenici firmanın iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Şimdi yeniden mutabakata vardık. Bir planlama yaptılar bu inşaatla ilgili. Bunu 210 gün içerisinde bitirmeyi hedefliyorlar. Yüklenici firmaya Alanya Belediyesi’nin bir kuruş borcu yok. Ben bu firmanın bu işin içinden bir şekilde çıkacağını düşünüyorum. Çünkü iptal ederlerse 7 milyona yakın bir tazminat ödemeleri gerekiyor. Bizim iptal etme gibi bir düşüncemiz zaten yok” diye konuştu.