Alanya siyasetine genç yaşta girip, 28 yaşında seçildiği Kestel'de 10 yıl Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 7 yıldır da Alanya Belediye Başkanlığı görevini yürüten Adem Murat Yücel, 17 yıllık başkanlık süresinde koltuğa yapışan değil halkla kucaklaşan bir siyasetçi olmayı tercih etti. 

Makamda oturmak yerine halkla bütünleşmeyi, koltuktan güç alan değil koltuğa güç veren bir Belediye Başkanı olmayı tercih eden Adem Murat Yücel, halkın sadece iyi gününde değil, kötü gününde de yanında oldu. Başkan Yücel dün Alanya'nın komşu ilçesi Manavgat'ta çıkan yangının söndürülmesi için 4 arazöz ve personeliyle destek verirken, kendisi de bizzat Manavgat'a gidip, olay yerinde denetleme yaptı, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Akşam saatlerinde Manavgat'ta bulunan, Başkan Yücel, Alanya'nın Demirtaş ile Beyreli mahallelerinde yaşanan yangın haberini alır almaz Alanya'ya döndü. Alanya'da yangın yerine gidip, araç ve personel ile yangının söndürülmesi için destek veren Başkan Yücel, yangının kontrol altına alınması sonrası Beyreli'de evin önünde vatandaşlarla dertleşti. 

Başkan Yücel, Beyreli'de vatandaşların sandalye vermesine rağmen Başkan Yücel, bir vatandaş gibi hareket ederek, plastik kasanın üzerine oturup, halkla dertleşmeyi tercih etti. Plastik sandalyenin üzerine oturup, kendilerini dinleyen Başkan Yücel'e övgüler yağdıran vatandaşlar, "Başkan koltuğun değil halkın adamı olduğunu her platforma gösteriyor. Adem Başkan, bir Belediye Başkanı gibi değil halk gibi davranıyor. Bunun içinde her seçimde alnının akıyla çıkıyor" dediler