Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 2015 yılı Ekim ayında temeli atılan Yeniköy Baraj Projesi'nin inşasının tamamlanması ile Emişbeleni, Yeniköy, Toslak ve Payallar'da yaklaşık 12 bin 360 dekar zirai arazi sulanacak. Proje kapsamında tanımsal sulama şebeke hattının geçeceği 59 bin 247 metre uzunluğundaki sulama suyu hattı için ihale yapıldı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Yeniköy Baraj Projesi kapsamında hatların geçeceği 150 bin metrekarelik alanın kamulaştırılması yönünde bir karar aldı. Bu karar kapsamında kamulaştırılacak 150 bin metrekarelik alan için Tarım ve Orman Bakanlığı, kamu yararı adına kamulaştırılacak alanlarda arazisi olanlara ödenmesi için 4 milyon TL ödenek ayırdı. 

Yeniköy Baraj Projesi'ne ilişkin Alanya Özgür (www.alanyaozgurmedya.com) Medya'ya konuşan Yeniköy Mahalle Muhtarı  Ahmet Göktaş, "Proje kapsamında 150 bin metrekarelik bir alan kamulaştırılacak. Bakanlığımız da kamulaştırmadan zarar görecek çiftçilerimize ödenmesi için 4 milyon TL ödenek ayırdı. Bu kamulaştırma sonrası kamu yararı olarak kamulaştırma kapsamında arazisi kamulaştırılan kişilere belirlenen ödemeleri de yapacak. Bu dakikadan sonra kamulaştırılacak alanlara yapılacak yapılar için de ödeme yapılmayacak" diye konuştu.