Ticaret Bakanlığı'nın esnafı koruma, destekleme adı altında zincir gıda marketlerinde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satılamayacağı hususu ile ilgili kanun teklifi taslağı hazırlandığını açıklayan Demir, "Bilindiği üzere zincir gıda marketlerinde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya haricinde, kasap, kırtasiye giysi, ayakkabı, Çanta, yapı ve hırdavat malzemeleri, züccaciye, hediyelik eşya, saat, takı, hırdavat, elektrik malzeme ürünleri satılmaktadır. 
Covid-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler nedeni ile esnaf ve sanatkarlar zor bir süreçten geçmektedir" dedi. 

Demir sözlerini şöyle sürdürdü:
"Erkek berberi ve bayan kuaförü mesleğinde  iştigal eden esnaflarımız,  6331 iş Sağlığı ve Güvenliği Kanunuda Tehlikeli Sınıfta yer almaktadır. Sabahtan akşama ayakta  en az 12 saat birçok zaman da 17 saate kadar (pandemi süreci hariç)  hizmet vermektedirler. Kişisel bakım ürünlerinin yan etkileri (kanser), ayakta çalıştıkları için, ileriki yıllarda damar hastalıkları, varis, göz rahatsızlıkları bel ve boyun fıtığı gibi hastalıklara yakalanarak mesleğini zorlanarak hatta yapamaz durama düşmekteler. Meslek gereği  müşterisi ile direk fiziksel temasta bulunmak zorunda  olduğu için de, sağlık açısından bulaşıcı hastalıklara karşı tehlike altındalar. Birçok esnaf bu meslek hastalığına yakalanarak  işyerini kapatmak zorunda kalıyor.  Kapatan esnaflarımız da yaş haddinden dolayı emekli olamadığı için yardıma muhtaç hale düşmektedir. 
Esnafımızın yaşamış olduğu bu sıkıntıları göz önünde bulundurarak bu meslek gurubunda bulunan esnaflarımıza yıpranma payı eklenerek en az 5 yıl erken emeklilik hakkının verilmesi yönünde gerekli kanuni düzenlemenin yapılmasını istiyoruz."
Demir, hazırladığı her iki dilekçeyi de Antalya Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı'na sundu.