Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi ulaşım ihalesine bugün devam etti. 14 ayrı kısımdan oluşan engelli öğrenci taşımacılığı ihalesine ALMOS Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Özkan ile Alanya Minibüscüler, Otobüscüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Doğan Bacak ile birlikte salona giren Uysal Taşımacılık Sahibi Kadir Uysal katıldı. 

14 ayrı kısımdan oluşan ihale öğleden önce başlarken, öğle sonrası ise devam etti. Öğleden önce başlayan ihalede ALMOS A.Ş., Alanya merkez için 487 bin TL teklif verirken, Uysal Taşımacılık ise 382 bin TL teklif sundu. ALMOS A.Ş., Cikcilli için 72 bin TL teklif sunarken, Uysal Taşımacılık, 63 bin TL, Hayate Hanım için ALMOS A.Ş., 74 bin TL, Uysal Taşımacılık 63 bin, Yeşilöz için ALMOS A.Ş., 189 bin, Uysal Taşımacılık 136 bin, Sakine için ALMOS A.Ş., 1 milyon 863 bin TL, Uysal Taşımacılık ise 1 milyon 337 bin TL teklif verdi. 

İkinci tekliflerini öğleden sonra sunan ALMOS A.Ş. ile Uysal Taşımacılık arasındaki rekabette fiyatlar da yüzde 30 oranında düştü. ALMOS A.Ş., Alanya merkez için 317 bin TL teklif verirken, Uysal Taşımacılık 326 bin, Cikcilli için ALMOS A.Ş., 45 bin, Uysal Taşımacılık 54 bin, Hayate Hanım için ALMOS A.Ş, 45 bin, Uysal Taşımacılık 54 bin, Yeşilöz için ALMOS A.Ş., 99 bin, Uysal Taşımacılık 136 bin, Sakine için de ALMOS A.Ş., 1 milyon 329 bin, Uysal Taşımacılık ise 1 milyon 142 bin TL teklif sundu. 

İhale Komisyonu Başkanı, Alanya merkez, Cikcilli, Hayate Hanım, Yeşilöz ve Sakine'ye taban fiyatının altında ücret teklifinde bulunan ALMOS A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Özkan ile Alanya merkez, Yeşilöz ve Sakine'ye de düşük fiyat teklifinde bulunan Uysal Taşımacılık Sahibi Kadur Uysal'a, 'Bu işin altından nasıl kalkacaksınız? Sizlerin verdiği fiyat teklifi taban fiyatının altında. Çalıştırdığınız kişinin ücretini kesmeden, zarar etmeden bu işin altından nasıl çıkacaksınız?' diye sordu. İhale Komisyonu, her iki şirketin düşük fiyat teklifi verdiği kısımlar için yazılı savunma istedi.