Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri Alanya Ziraat Odası'nın yeni hizmet binasında ilk toplantısını yaptı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, üyelere vermiş oldukları yeni hizmet binası sözünü yerine getirdiklerini söyledi. Göktepe, “Vizyonumuz gereği ilk başta seçime aday olurken bahsettiğimiz gibi yeni hizmet binası oluşturma sözünü vermiştik. Burada üyelerimize daha iyi hizmet vereceğiz. Üyelerimizle hiç kimseyi ayrıştırmadan eğitim odaklı çalışmalar yapacağız.

'MECLİS ÜYELERİNE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR'

 Alanya'da 102 mahalledeki delegelerin üyeler ile ziraat odası arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten Göktepe, “Ancak meclis üyelerimiz bu hususta bir adım daha ön plana çıkıyor. Bölgedeki diğer mahallelerin hem delegelerine hem de üyelerine odanın faaliyetlerini ve üretimde yaşadıkları sıkıntılarını bizlere aktarmak için çok daha büyük iş düşüyor. Çok çalışkan, üretken ve vizyonu geniş meclis üyelerimiz var. Böyle bir meclisle bu görevi yürüttüğüm için çok onurluyum” ifadelerini kullandı.

'DÜŞÜK MALİYETLE YÜKSEK VERİM ALMAK ÖNCELİĞİMİZ'

Üyelerin düşük maliyetle yüksek verim almalarının önemli olduğuna dikkat çeken Göktepe, “Üyelerimize önceki dönemlerde tavuk tedarik etmiştik. Üyelerimizin birim alanda en düşük maliyetle en yüksek verimi almaları önceliğimiz. Bu hususta kanatlı sektörü de önemli. Ayrıca önümüzdeki günlerde fidan satışlarımız devam edecek. Burada 2 hususa dikkat ediyoruz. Hem fiyatının makul değerlerde olması hem de virüsten, hastalıklardan arı, temiz, sertifikalı fidanları toprakla buluşturmak. Aynı zamanda odamızda toprak, yaprak ve su tahlillerinin numunelerini alıp üyelerimize hizmet vermek için meclis üyelerimizle görüştük. Toprakla iştigal eden üyelerimizin ilk yapması gereken toprak analizi yaptırması” diye konuştu.

'SİGORTANIN YÜZDE 65’İ HİBE EDİLİYOR'

Kış aylarının yaklaştığını hatırlatan Göktepe, üreticilere tarım sigortalarını yaptırma çağrısında da bulundu. Göktepe, “15 Eylül’den sonra bölgemizde de Giresun’daki sel felaketleri gibi felaketler bekleniyor. Onun için üreticilerimiz tarım sigortalarını yaptırsınlar. Yüzde 50 devlet desteği var. Bunun yanında yüzde 15’te bir firmayla yapmış olduğumuz protokol var. Yani yüzde 65’i zaten hibe olmuş oluyor.