Tarihi Kentler Birliği tarafından kentsel, arkeolojik ve doğal değerlerin yaşatılması ve korunması için yerel yönetimleri özendirme ve koruma bilinci yaratma amacıyla 2001 yılından bu yana düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Alanya Belediyesi, 3 proje ile Uygulama Ödülüne layık görüldü. 39 belediye, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen yarışmaya toplam 67 proje ile başvurdu. Yarışma Jürisi değerlendirmeleri sonucunda; Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 1 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama, 8 Süreklilik ve 13 Başarı Ödülü verildi. İstanbul’da gerçekleştirilen ödül törenine Alanya Belediyesi’ni temsilen Belediye Meclis Üyesi Mehmet Babaoğlu katıldı.

ALANYA BELEDİYESİ’NİN TARİHİ MİRASLARA VERDİĞİ DEĞER ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in göreve geldiği günden bu yana tarihi değerlere verdiği önemle birçok yapı ayağa kaldırılırken bu başarı da ödülsüz kalmıyor. Alanya Belediyesi, “Alanya Şekerhane Mahallesi 254 ada 128 parselde bulunan ‘Hacı Karanfil Konağı’ projelerinin hazırlanması”, “Alanya Kalesi Süleymaniye Camii ve İçkale arasında yer alan yürüyüş yollarının düzenlenmesi işi” ve “Alanya Kalesi Kızılkule-Tophane Ekseni Projesi Denizcilik ve Gemi Müzesi Proje Alanı’nda Bulunan Sivil Mimarlık Örneği Yapının Restorasyon Çalışması” ile uygulama ödülüne layık görüldü.

5 YILDA 5 ÖDÜL

Alanya Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen yarışmada 3 projeyle kazandığı ‘Uygulama Ödülü’ ile birlikte 5. ödülünü aldı. Alanya Belediyesi daha önce “Hasanağalar Konağı Restorasyonu” ile “Süreklilik Ödülü” (2015), “Hıdırellez/Agios Georgios Kilisesi Restorasyonu” projesi ile “Başarı Ödülü” (2016), “Sedre Köşkü Restorasyon Uygulaması” ile “Başarı Ödülü” (2018) ve “Alanya Belediyesi Mutfak Kültür Evi- Yemek Müzesi” projesi ile “Süreklilik Ödülü” (2019) ne layık görülmüştü.

BABAOĞLU ÖDÜLÜ BAŞKAN YÜCEL’E TAKDİM ETTİ

Alanya Belediyesi adına ödülü alan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Babaoğlu, 3 projeyle kazanılan Uygulama Ödülü’nü Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e takdim etti. Meclis Üyesi Babaoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi; “Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel’i temsilen İstanbul’da gerçekleştirilen ödül töreninde Alanya’mız adına önemli bir ödülü teslim aldım. Bu ödül Belediyemizin, Alanya’nın tarihi ve kültürel mirasına ne denli sahip çıktığını ispatlıyor. Bu başarılı çalışmaların neticesinde 3 projemiz ile Uygulama Ödülü’ne layık görüldük. Bende ödülü değerli Başkanımıza takdim ettim. Bu vesileyle bizleri çok iyi ağırlayan Tarihi Kentler Birliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Hayrettin Güngör’e de şükranlarımı sunuyorum.”