Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun katıldığı temel atma törenine Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya milletvekilleri Atay Uslu, İbrahim Aydın, Kemal Çelik, Mustafa Köse, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Yavuz Özfidan, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prf. Dr. Ekrem Kalan, AHEP Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol, Alanya HEP Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Tokuş ve davetliler katıldı. 

Temel atma töreni öncesi Hamdullah Emin Paşa'nın biyografisi katılımcılarla paylaşıldı.

AHEP Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende konuşma yapan Dış İşleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu; “Kuruluşundan bugüne kadar hayırseverlerin katkısı olan bir eğitim yuvasının bende de özel bir yeri var. Üniversitenin kuruluşunda milletvekili olarak elimden gelen katkıyı vermeye çalıştım. Üniversitemiz büyüyor, gelişiyor. Bu üniversite ile gönül bağım var. Bu üniversitenin Koleji’nden mezunum. Öğrencisi olduğum bir kurumun bugün üniversitesinin hayata geçmesi bizim için bir gurur vesilesi. Türkiye'ye gelen öğrenci sayısını artırmak hedefimiz arasında. Türkiye gelen öğrenci sayısında ilk 10'a girdi. 21 ülkeden öğrenciler de üniversitemizi tercih ediyor. Alanya'da 2 üniversite var. Yarın bu sayı 80 bin olacak. Kendimizi buna göre hazırlanmalıyız. Alanya'ya ülkemizden ve dışardan gelen öğrencilere yurt imkanı sağlamak bizim görevimiz. Eğitimde yerel sahiplenme olmadan olmaz. Alanya'nın yerel sahiplenmeyi ortaya koyması gerekiyor. Hedefimizi bu 2 bina sınırlı tutarsak başarıya ulaşamayız. Bir taraftan eğitim kalitesini bir taraftan da öğrencilere sunduğunuz imkanı artıracağız. Eski Jandarma Binasının oradaki binayı da üniversiteye tahsis ettik. İş insanlarından, hayırseverlerden üniversiteye destek vermesini diliyorum.

4 BİN METRE KARE KAPALI ALAN
Alanya’nın tanınmış hayırseverlerinden Nimet-Abdurrahman Alaettinoğlu’nun adını taşıyan yerleşkenin yeni ek hizmet binası, 4 bin metre kare kapalı alana sahip 7 katlı binadan oluşacak. Farklı lisans, ön lisans programlarına ait sınıflar ve idare ofisler, öğrenci ve akademik personelin faydalanabileceği fitness, konferans salonları ve kantin bina tamamlandığında öğrencilerine kullanımına sunulacak. Alanyamıza ve Ülkemize hayırlı olsun‘’ dedi.

AHEP Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbuğ Erol, AHEP Üniverstesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Alanya Belediye Başkanının birer konuşma yaptığı tören Dış İşleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve protokol üyelerinin temel atma butonlarına basmasıyla son buldu.