Alanya’da üretimi yapılan ve geçen sene kilogramı 35-40 TL’den satılan keçiboynuzu, fiyatta yüzde 50'lik düşüş yaşadı ve 15-20 TL’ye düştü. Alanya’da keçiboynuzunun hak ettiği değeri görmediğini aksine oldukça yararlı bir ürün olduğunun altını çizen üretici Mahmut Peker açıklamalarda bulundu. Üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması için birliklerin kurulması gerektiğini belirten Peker, “Üreticiler birliği oluşturalım dedik ama maalesef çiftçiden beklediğimiz desteği göremedik” dedi.

‘TÜCCAR KAFASINA GÖRE FİYAT SÖYLEYİP ALIYOR’

ALANYA'NIN SORUNLARI ANKARA GÜNDEMİNDE ALANYA'NIN SORUNLARI ANKARA GÜNDEMİNDE

Peker açıklamasının devamında, “Keçi boynuzu hak ettiği değeri görmüyor. Geçen yıl 35 TL'ye kadar satışı vardı. Hayat şartları her geçen gün zorlaşıyor. Buna rağmen keçi boynuzu üretimi ve hasatları devam ediyor. Ama ne yazık ki azami 20 TL'ye satılıyor. Dolayısı ile hak ettiği değer almıyor. Bu konu ile alakalı bir birlik oluşturulmalı. Bizim ülkemizdeki en büyük eksimiz üreticiler birlikte hareket edemediğinden dolayı ürettiği ürünler değerinde satılamıyor. Keçi boynuzu çok dayanıklı depolanması stoklanması kolay bir ürün. Ama birliği olmadığı için tüccar kafasına göre bir fiyat söyleyip alıyor” dedi.

‘TEDİRGİNİZ'

“Şuandaki fiyatlar yeni bahçe kuranların hevesini kırdı buna bende dahilim” şeklinde konuşan Peker, “ Düşüş yaşanınca tedirgin olduk. Aslında tüketilmesi gereken çok değerli bir ürün. Dolayısı ile keçiboynuzu üretimi teşvik edilmeli. Üretim yapılırken de ürünler en iyi şekilde değerlendirmeli. Üreticiler birliği oluşturalım dedik ama maalesef çiftçiden beklediğimiz desteği göremedik. Girişimimizde başarılı olamadı. Bu konuda Alanya çiftçilerinin eksikleri de çok" sözlerine yer verdi.

Editör: Kerim Toksöz