Antalya ile Alanya arasındaki trafik sorununu gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Toksöz, çözümüne ilişkin de önerilerde bulundu. Antalya–Alanya arasındaki ulaşımın bir problem olduğunu söyleyen Toksöz, "Yolcuların, sürücünün fiziksel ve zihinsel olarak zarar görmemesi, aracın hasara uğramaması, böylece herkesin mutlu bir şekilde ulaşımı tamamlaması güvenli ulaşım olarak tanımlanmaktadır. Peki Antalya – Alanya arasında yolculuk yapan sürücü ve yolcuların zihinsel olarak bu yolculuktan olumsuz etkilenmeme ihtimali var mıdır? Çok açık bir şekilde yaşıyoruz ki, uzunca bir süredir bu mümkün değildir. Problem;Karayolunun yetersizliğidir, araçlar adeta yola sığmamaktadır. Yolun zeminindeki bozulmanın sürüş güvenliğini imkânsız hale getirmesidir. Antalya–Alanya arasında yaklaşık 70 adet trafik lambası bulunmasına karşın yeşil dalga uygulamasının olmamasıdır; yolun tamamında adeta şehir içi trafik hızında ilerlenebilmektedir. Bölünmüş yolun kavşaklarının hız şeridinden sola dönüş verilecek şekilde inşa edilmiş olmasıdır, bu durum trafik kazalarına yol açmakta, ayrıca trafik akış hızını çok düşürmektedir. Bu eksiklik ve aksaklıklar can kaybına ve çok büyük maddi milli servet kaybına neden olmaktadır" dedi.
"İKTİDAR PARTİSİ KENDİSİ İLE ÇELİŞİYOR"
'Ülkemizin yönetim sorumluluğunda bulunan iktidar bu sorunu nasıl görmektedir?' diyen Toksöz, "Önceki dönem Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, genel seçimlerin hemen öncesinde 1 Mayıs 2023 tarihli basın toplantısında; Antalya-Alanya otobanının ihalesini 26 Haziran’da yapacaklarını, ayrıca Antalya – Alanya arasında otobana paralel olarak bir raylı sistem hattını da hayata geçirmiş olacaklarını ifade etmiştir. Buna karşın, bir başka Ak Partili eski Antalya Milletvekili Sadık Badak tarım ve turizm sektörlerine zarar vereceği düşüncesiyle otoyol ihalesinin iptali için başvuruda bulunmuş ve başvuru üzerine ihale hemen iptal edilmiştir. Öte yandan, Antalya–Alanya arasında hayata geçirileceği ifade edilen raylı sistem hattının da 2053 yılına bırakıldığı duyurulmuştur. Bu çelişkili ifade ve kararlardan anlaşılmaktadır ki; iktidarın Antalya–Alanya arasındaki ulaşımın iyileştirilmesine yönelik somut hiç bir planı bulunmamaktadır. İzmir-Çeşme arasındaki otoyolun 1980’li yıllarda inşa edildiği dikkate alındığında, akla şu soru gelmektedir: Alanya’da yaşayan hemşehrilerimiz neden cezalandırılmaktadır?" ifadelerini kullandı.
"AKSU'DA RAYLI SİSTEM GAZİPAŞA'YA KADAR UZATILMALI"
Trafikte yaşanan kaosa ilişkin çözüm önerilerini de sunan Toksöz, "Bu problemin çözümü konusundaki somut önerilerimiz de vardır. Antalya – Alanya arasındaki bölünmüş yolun ortasında yer alan boşluk ivedi bir şekilde raylı sisteme dönüştürülmeli, böylece halen Aksu Expo Center’e kadar ulaşan raylı sistem Gazipaşa havalimanına kadar uzatılmalıdır. Ayrıca, eş anlı olarak otoyol olarak ihaleye hazırlanan çevre yolu mümkün olan en hızlı bir şekilde kamu kaynaklarıyla transit yol olarak inşa edilmelidir" diye konuştu.