TÜRSAB ile Halkbank, TÜRSAB üyesi seyahat acentelerine kredi desteği sağlanmaısna dönük 'Turizme Güven Destek Protokolü' imzaladı. Prorokolle ilgili imza törenine TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Arslan ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran kadıldı.

100 bin TL'ye kadar 6 ay ana para ödemesiz 36 ay vadeli kredi

İmza töreninde seyahat acentelerine verilecek finansman desteğinin ayrıntılarını paylaşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Halkbank tarafından turizm sektörü seyahat acentelerine, ticari faaliyetlerinde kullanılmak üzere 6 ay anapara ödemesiz dönemli 36 aya kadar vadelendirilebilecek 100 bin liraya kadar nakit işletme kredisi sunulacak.

Halkbank ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında imzalanan anlaşmaya göre: azami 100 bin lira limitli ve azami 1 yıl vadeli TL teminat mektubu düzenlemesi imkanı sağlanacak.

Paketten yararlanan acentelere Halkbank dijital kanallarından ücretsiz EFT havale imkanı sunulacak.

TÜRSAB'a kayıtlı 10 bine yakın seyahat acentesinin paketten faydalanması bekleniyor.

Bağlıkaya: Paket, turizm acentalarına bu zor dönemde önemli katkı sağlayacak

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya 'Turizme Güven Kredi Paketi' tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada 2019 yılı sonunda ortaya çıkan, 2020 yılında dünya genelinde hızla yayılan pandemi, birçok ülke ve ekonomiyi hazırlıksız yakalarken kasırga etkisiyle bütün dengeleri altüst ettiğini bu süreçte dünya genelinde en büyük zararı turizm sektörü görürken sektörün lokomotifi konumundaki seyahat acentaları ise pandemiden en çok etkilenen ve en fazla zarar gören kesim olduğunu ifade etti.

Yıllarını Türkiye’yi dünyanın dört bir yanında tanıtmaya, pazarlamaya adayan, ülke aşkıyla tüm zorlukların üstesinden gelen seyahat acentalarının geçtiğimiz dönemlerde karşılaştıkları birçok krizi en az zararla aşma becerisi gösterirken, pandeminin sektörü daha önce karşılaşmadığı derecede sıkıntıya soktuğunu ifade eden Bağlıkaya sözlerine şöyle devam etti:

"Sınırların kapatılması, seyahatlerin askıya alınması ve tüketicilerin iade talepleri seyahat acentalarını bir anda nakit akışı açısından beklemedikleri bir olumsuz durum ile baş başa bıraktı.

''Yaptığımız çağrıya Halkbank yanıt verdi''

Yaşanan bu soruna bir nebze çözüm bulmak için gerçekleştirdiğimiz temaslar neticesinde Halkbank, yaptığımız çağrıya yanıt verdi, büyük bir vizyon, anlayış ve inançla sektörümüze olan güvenini gösterdi. “Turizme Güven Kredi Paketi” sektörümüzün yeniden hareketlenmesi, toparlanması ve yükselişi için büyük bir katkı sağlayacaktır.

Turizmdeki hedeflerimize ulaşmak için seyahat acentalarının önünün açılması, pazarlama alanında katkı verilmesi ve her şeyden öte moral desteğinin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bu bakımdan Halkbank tarafından sağlanan destek, çok özel bir anlam ifade ediyor.

Ülkelerin bazı sembolleri vardır. Her ülkenin gurur duyduğu markaları vardır. TURSAB olarak buradan inanarak ifade ediyoruz ki; bizim için Halk bankamız da bizim ülke ve millet olarak “Bayrak taşıyıcı” bankamızdır. Bu anlaşmanın gerçekleştirilmesinde büyük emekleri bulunan Halkbank Genel Müdürü Sayın Osman Arslan’a ve çok değerli çalışma arkadaşlarına, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ceren Anadol ve Hasan Eker ile TÜRSAB Hukuk Başdanışmanı İlker Ünsever ve ekibine, emeği geçen herkese, huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Her zaman sektörümüzün yanında olan ve destek veren, Ankara Ticaret Odası Başkanımız Sayın Gürsel Baran’a şükranlarımı sunuyorum.

Bugün atılan imzalar, aynı zamanda Türkiye’nin ekonomisine, turizmin Türkiye için önemine ve seyahat acentalarının bu ülkenin geleceğine sağlayacağı katkıya da güveni gösteriyor.

Turizme Güven Kredi Paketi’nin sektörümüze ve seyahat acentalarımıza bu zor dönemde önemli bir katkı sağlayacağı inancıyla hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. "