Türkiye’nin en büyük pazarı Rusya’daki belirsizlik ve AB’nin Türkiye’ye dönük seyahat uyarısını kaldırmaması Türkiye’de turizm sektörünü öngörülemez bir durumla baş başa bıraktı.
‘’Yurt dışında 7-8 milyon Türk vatandaşı var’’
İç turizm hareketliliğinin 1 Temmuz’dan itibaren artmaya başladığını belirten AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, bu dönemdeki önceliklerden birinin yurt dışında yaşayan 7-8 milyon Türk vatandaşının tatilini Türkiye’de geçirmesini sağlamak olduğunu söyledi. Yağcı, ‘’Yurtdışında, Avrupa’da yaşayan 7 milyondan fazla vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın mutlaka bu seneki tatillerini Türkiye’de geçirmelerini sağlamalıyız. Bu yönde de çalışmalar yapmalıyız. Özellikle Almanya’daki Türk menşeli acentelerle çok yakın iletişim halindeyiz. Almanya’da 3, yurtdışında 7- 8 milyona varan vatandaşımızın tatillerini mutlaka ülkemizde geçirmelerini sağlamalıyız. Özellikle bu nokta önem arzediyor" dedi.
‘’İç turizm dış turizmle desteklenmeli’’
İç turizmin dış turizmle desteklenmesi gerektiğini kaydeden AKTOB Başkanı, 15 Temmuz’dan itibaren Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye dönük seyahat uyarısını kaldırmasını ve uçuşların artmasını beklediklerini söyledi.