Türkiye ile Almanya arasında yapılan anlaşmaya göre, Türkiye'nin bu dört turizm şehrine gelen Alman turistler, dönüşten en az 48 saat önce yapılmış koronavirüs-negatif testini yanında bulundurmak zorunda olacak.

Dönen her yolcu PCR negatif testini yanında bulunduracak

Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yapılan açıklamada, ''Koronavirüs ve kamu yaşamındaki bozulmalar nedeniyle Türkiye'ye dönük gereksiz turist gezilerine ilişkin uyarılar devam ediyor. Ancak bu kısıtlama kapsamlı hijyen kurallarına sıkı sıkıya uyulması kaydıyla, Antalya, Aydın, Muğla ve İzmi'i kapsamamaktadır. Türkiye'den Almanya'ya dönen tüm yolcular en az 48 önce yaptırılmış Covid-19 negatif PCR testini elinde bulunduracaktır. Laboratuvarlarda 15, havalimanlarında ise 30 euroya yapılan bu testin ücretini yolcular kendileri ödeyecektir. Testi pozitif çıkanlar ya karantinaya alınacak ya da Türkiye'de tedavi görecektir.'' denildi.

Sorumluluk Türkiye'de olacak

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

''Bu dört bölgenin de ötesinde Türkiye, rotadan bağımsız olarak Türkiye'den Almanya'ya giden herkesten 48 saati geçmemek üzere yapılmış PCR testi isteyecek ve bu testleri kontrol edecektir.

Türkiye'nin hava, kara ve deniz kapıları İran dışında tüm ülkelere açık. Alnanların Türkiye'ye giriş yasağı 11 Haziran'da kaldırıldı. Türkiye'ye vardığınızda havalimanında ateşiniz ölçülecek. Vücut ısısının yüksek çıkması veya başka Covid-19 belitileri göülmesi durumunda PCR testi gibi ek sağlık muayeneleri yapılmaktadır.''

Açıklamanın devamında, Türkiye'de Covid-19 konusunda alına tedbirler v dikkat edilmesi gereken hususlara yer verildi.