Alanya'nın Oba Mahallesi'nde turizm sektörüne hizmet veren 5 yıldızlı Sunprime C-Lounge Hotel'e güvenli turizm sertifikası aldıklarını açıklayan Turizmci Şükrü Cimrin, "Haftalarca süren hazırlıktan sonra geçirdiğimiz denetim sonucunda 'Güvenli Turizm Sertifikası'nı aldık.
Bu süreçte canla başla çalışan ekibimize ve bizleri hazırlayan danışmanlarımıza teşekkür ederiz.
Herşeyin çok hızlı değiştiği ve bir o kadar hızlı davranmayı gerektiren salgın sürecinde Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'un turizm bilgisi ve bilinci ile hızla geliştirdiği Güvenli Turizm Sertifikası 50 oda kapasiteyi aşan tüm işletmeler için zorunlu hale getirildi ve misafirler için de ciddi bir güvence. Yabancı tur operatörleri tarafından da en başından beri takip ediliyor.
Bu sertifikanın ne kadar önemli olduğuna henüz tecrübe ettiğimiz bir olayla örnek vermek istiyorum. İki gün önce Ukrayna'dan bir seyahat acentası müşterisine tatil için bizim tesisi düşündüğünü gerçekten açık olup olmadığımızı sordu. Bunu teyid ettikten sonra Güvenli Turizm Sertifikamız ın olup olmadığını sordu. Tam da denetimde olduğumuzu İnşallah ertesi gün almış olacağımızı söyledik. Bize güvendiğini söyledi ve iki saat sonra tur operatöründen rezervasyon sistemimize düştü.
Tesislerin aylık olarak bu sertifikaları yenilemek zorunda olmaları da sistemin güvencelerinden biri. Bir kere almakla rehavete kapılma gibi bir ihtimal yok. Ek maliyetler getirdiği ve çalışanlar açısından da zorluklar barındırdığı kesin, ancak hem sağlıklı kalmak hem de sağlıklı tatil taahhüt edebilmek için başka bir yol yok" dedi