Alanyaspor santrfor Khouma Babacar, sol bek François Moubandje ve kaleci Ahmet Çağrı Güney’e imza töreni düzenledi.

Başkan Hasan Çavuşoğlu “Bugün transferde önemli bir gün. Bilindiği üzere daha önce kulübümüze gelen oyuncuları resmi sitemizde yayınlamıştık. Babacar herkesin bildiği daha önce de Türkiye’de bazı kulüplerinde kendisini almak istediği bir oyuncu. Ben özellikle Babacar’a teşekkür ediyorum, Alanyaspor’u tercih ettiği için. Tabi ki kendisinin de çok talipleri vardı. Olmaması da mümkün değil. Hayırlı uğurlu olsun. Tabi Sassuolo kulübüne de teşekkür ediyorum. Bizi kardeş kulüp olarak adlandırdılar. Bize her zaman çok yardımcı oldular. Babacar’a da aramıza hoş geldin diyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah çok güzel bir sezon geçireceğine inanıyoruz” dedi.

Başkan Çavuşoğlu, François Moubandje hakkında ise “François bilindiği gibi oda Dinamo Zagreb’in oyuncusu. 1 yıl kiralık olarak aldık. Kendi ülkesinin milli takımında da oynuyor. Ona da bizi tercih ettiği için teşekkür ediyorum. İnşallah sol bek mevkiindeki açığımızı giderecektir. Kendisine de hoş geldin diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Genç kaleci Ahmet Çağrı Güney’yi 2 yıllığına satın alma opsiyonuyla kiraladıklarını aktaran Başkanımız Çavuşoğlu şunları söyledi: “Kaleci Ahmet Çağrı Güney’i Bursaspor’dan kiraladık, 2 yıllık satın alma opsiyonuyla.  Ahmet’e de hayırlı uğurlu olsun, hoş geldin diyorum.  Oda geleceği parlak bir kaleci. Aynı zaman da milli takım kalecisi. Alanyaspor olarak eksiklerimizi hemen hemen tamamladık diyebiliriz. Bundan sonra 1-2 transfer daha belki olabilir.  Ama takımımızın eksik olan bölgelerine transferleri tamamlamış bulunmaktayız.  Ligler önümüzdeki hafta başlayacak. Ben buradan hem takımımıza hem de Türkiye’deki kulüplere kazasız belasız bir sezon geçirerek, başarılar diliyorum. Biliyorsunuz pandemi döneminden dolayı sezonun ilk yarısı seyircisiz oynanacak. İnşallah ikinci yarı da taraftarlarımız ile buluşuruz. Onlarda bizden dua ve desteklerini eksik etmesinler. Onlara her zaman minnettarız. Hep beraber yine birlikte çok güzel şeyler yapacağız.”

Khouma Babacar ise, "Başkanımızın da bahsettiği gibi öncelikle herkese hayırlı bir sezon olmasını diliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Bu fırsatı bana verdiği için kulüp başkanımıza da çok teşekkür ederim. Buraya gelmeden önce İtalyan yardımcı antrenör Franchesco ile görüş alışverişinde bulundum. Buranın ne kadar güzel bir kulüp olduğundan, şehrin güzelliğinden bahsetti. Karar vermemde etkili oldu diyebilirim. Başarı için buradayım. Umarım bu başarıya takım arkadaşlarımla birlikte ulaşacağız” dedi.

François Moubandje de, "Alanyaspor’un Avrupa Ligi’nde oynayacak olması gerçekten önemli. Geçen sene oynadıkları maçları kontrol ettiğimde takım çok iyi bir performans ortaya koymuş. Burada sizin huzurunuzda başkan beye bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bize güvendi. Bize bu formayı emanet ediyor. Biz de elimizden geleni yapacağız. Çok çalışıp bu emaneti iyi bir şekilde temsil etmeye çalışacağız” diye konuştu.

Ahmet Çağrı Güney ise şöyle konuştu: "Süper Lig’in yükselen yıldızında olduğum için çok mutluyum. Kapısından girdiğim ilk günden beri profesyonelliği ve aile ortamını hissediyorum. Tekrardan başkanımıza bana güvendiği için çok teşekkür ediyorum. Bu camiaya layık olabilmek için her zaman çok çalışacağım. İnşallah imzamız her iki taraf için de hayırlı olur.”

Tören sonunda futbolcularımız ilk formalarını imzalayarak Başkanımız Hasan Çavuşoğlu’na hediye etti.