KERİM TOKSÖZ YAZDI:

Bir makamda bulunuyorsanız, ya o makamın hakkını vereceksiniz, ya da o görevi yapmayıp, işinize gücünüze bakacaksınız. Sadece kimlik kazanmak için bir makamda bulunuyorsanız, makamdan güç alıyorsanız, yönettiğiniz o kuruma da zarar veriyorsunuz demektir. Eğer kimlik derdinde değilseniz, makamdan güç değil makama güç veriyorsanız, kurumunuz adına yararlı işlere imza atıyorsanız, o zaman başka. 
Gerçekten Alanya'da makamının hakkını veren bazı isimler var. Bunlardan birisi de Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin. 
Turizme, ticarete, tarıma yön veriyordu Mehmet Şahin. Her üyesinin derdini çözüyor, yaşanan sorunları jet hızıyla çözüme de kavuşturuyor. 
Alanya'da turizmi, tarımı ve ticareti de çok iyi biliyor. Karşısındaki bir insan, sorunu da tam olarak anlatmadan pratik bir şekilde o insanın derdine çözüm üretiyor. 
Sadece ALTSO Üyesi'nin değil, Alanya'daki diğer 10 oda üyesinin de problemini çözüp, hem insanları mutlu, hem de gönülleri feth ediyor. 
Bırakın üyeleri, bazı Oda Başkanlarının bile sıkıntılarını çözüp, onları bile memnun ediyor Mehmet Şahin. 
Her partiden insan, derdine çare üretmesi için Mehmet Şahin'in kapısını çalıyor. AK Partili bir işadamı da, MHP'li bir ticaret erbabı da, CHP'li bir Yönetim Kurulu Üyesi de Alanya, Antalya ve Ankara'daki işini gördürebilmek için Şahin'e koşuyor. 
Corona Virüsü kapsamında da evinde oturmak yerine Alanya için koştu Mehmet Şahin. Hem bireysel olarak Cumhurbaşkanımızın, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına maddi destek sağladı, hem de kendi kiracılarına yüzde 50 oranında indirim yaparak, jest yaptı bir anlamda. 
Esnaf ağlarken de çözüm üretti, gülerken de Mehmet Şahin. 
Alanya'nın yarınları için elini taşın altına koydu adeta. 
Corona Virüsü sonrası bile esnafın talebine karşılık verip, siyasiler, oda başkanları ile ortaklaşa toplantıya başkanlık etti. 
Esnaf için Alanya'yı buluşturdu, herkesin de güzel günlere kavuşması için şehirdeki herkese kucak açtı. Esnafın çek, senet ve kira ötelemesi gibi bir çok talebini iletti Ankara'ya. 
Ankara ile Alanya arasında köprü vazifesi gördü adeta. Esnafı yalnız bırakmadı, sahipsiz kalmasına müsade etmedi. 
Alanya esnafı kadar eğitime de önem verdi ALTSO Başkanı. 
Alanya'da fakülteler inşa etti, Konaklı Kongre Merkezi'nin eğitime kavuşturulması için gövdesini ortaya koydu adeta. 
Alanya'da sağlıktan, ulaşıma, eğitimden, havacılık sektörüne kadar her sorun için elini taşın altına koyan bir ALTSO Başkanı var. 
Birileri şehirde uyurken, seçim dönemi esnafı hatırlarken, Mehmet Şahin her zaman esnafı ile işbirliği yaptı, diyaloğu koparmadı. 'Seçim dönemi nasıl olsa sokağa iner, esnafla dertleşir, iki söz verir, oyunu aldıktan sonra da işimize bakarız' zihniyetiyle hareket etmedi Mehmet Şahin. 
Kapısına gelen herkesin derdine çözüm üretip, odasından mutlu bir şekilde uğurladı. 
Alanya'nın her sorununu çözen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in iki dönemi de bir anlamda yaklaşıyor. Üçüncü dönem için ALTSO Başkanlığı'na aday olur mu bilmem ama Alanya sokakları, 'Şahin'e o koltuk dar geliyor. Artık çıtayı biraz yükseltip, şehrin Belediye Başkanı olmasında yarar var' diyorlar. 
Sokakta Mehmet Şahin rüzgarı esiyor. Bu rüzgara Ankara onay verirse, Mehmet Şahin'i gelecek dönem Alanya Belediye Başkanlığı seçiminde siyasi arenada görebiliriz. 
Çünkü Şahin'e ALTSO Başkanlığı gerçekten dar geliyor. Çünkü aklındaki projeleri yapması için Alanya Belediyesi Başkanlığı'nda olmasında yarar var. 
Bunu ben değil sokak söylüyor. Benden bugünlük bu kadar, kalın sağlıcakla.