KERİM TOKSÖZ YAZDI:

Türkiye'de bir seçimi bitirirken, bir seçim için hazırlık başlar. Belki sokakta seçim heyecanı yaşanmaz ama aday olmayı planlayan insan, seçim bittiği günün ertesi günü sahaya iner ve çalışmaya başlar. Elbette yıpranmamak için de aday olmayı düşünen her insan, 'Ben Alanya Belediye Başkanlığı'na adayım' demez ama sadece mesaj verir. Elbette her seçmenin gönlünde aday olmak, yaşadığı şehre hizmet etmek ister. 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin'de projeleri ve hizmetleriyle Alanya'ya damga vuruyor. İnsan odaklı hizmetleriyle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanıyor. Her partiye eşit davranıyor, her üyesine de kucak açıyor. Ve öyle bir mesaj veriyor ki, 'Artık ALTSO'da miadımı doldurdum, büyüyen Alanya'yı yönetme zamanı geldi' diyor. Yani 2024 yılındaki yerel seçim öncesi Mehmet Şahin, sadece ALTSO üyelerine değil, tüm Alanya seçmenine kucak açıyor. 
Çünkü Mehmet Şahin, koltuğunda oturmak yerine sokakta gezen, herkesin derdiyle de dertlenen bir isim. 
Çünkü Mehmet Şahin, koltuğundan güç alan değil güç veren bir isim. İş bitiriciliğiyle de herkesin parmakla gösterdiği bir isim. 
İnsani ilişkileri de iyi olan bir isim Mehmet Şahin. Ankara'da bir sorunu bir telefonla çözebilecek bilgiye, birikime, tecrübeye de sahip Mehmet Şahin. 
Devletin zirvesiyle de, bürokrasiyle de halkla da arasını her sıcak tutan, çocukla çocuk, gençle genç, turizmci ile turizmci, esnaf ile esnaf, simitçi ile simitçi olabilen bir isimdir Mehmet Şahin. 
Yani Mehmet Şahin, Alanya siyasetine damga vuran, 2024 seçimi öncesi adından sıkça söz ettiren bir isim. 
Attığı her adım, yaptığı her çalışma Mehmet Şahin'in 2024 seçimi öncesi kamuoyuna bir mesajı olarak algılanıyor. Elbette 8 yıl ALTSO Başkanlığı yapıp, biriktirdiği insan sevgisini de arkasına alıp, Alanya Belediye Başkanlığı'nın kapısını da aşındırmak her seçmenin olduğu gibi Mehmet Şahin'in de hakkı. 
Herkesin bir hedefi varsa Mehmet Şahin, 'Benim hedefim Alanya Belediyesi değil' dese bile, 4 yıl öncesinden seçim çalışmalarına da başlayan bir isim. 
Bu süreçte Mehmet Şahin'e her ne kadar da gizli tutsa da çıktığı bu yolda bize sadece başarı dileklerini iletmek düşer. 
Tabiki Mehmet Şahin'in aday olacağı parti de çok önemli. 
Şahin'in siyasi kimliğini bilmeyen yoktur. Çünkü o bir dönem AK Parti İlçe Başkanlığı yaptı ve bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na en yakın isimlerden birisi. 
Elbette AK Parti'nin adayı olmak ister ama buna Ankara izin verir mi?
Çünkü AK Parti, 2024 seçimi öncesi MHP ile yeniden yerelde ittifak yaparsa, Adem Murat Yücel aday olur mu, olmaz mı? 
Bu konuda son sözü Adem Murat Yücel ve Devlet Bahçeli söyler. 
Diyelim ki Adem Murat Yücel görevi bırakma kararı aldı, ortada bir Mustafa Toklu var ve aday olmak için can atıyor. 
Büyük bir heyecanla 2024 seçimini bekliyor Mustafa Toklu. 
Yücel aday olmadı, Toklu ile Şahin arasında hangisini aday yapar Ankara'daki büyüklerimiz. 
Hem Şahin'in, hem de Toklu'nun adaylığı için Yücel'in vereceği karar önemli. Yücel aday olursa Şahin'in B Planı her zaman hazırdır ama ya Toklu'nun hesabı? 
Herkesin bir planı var ama bakalım bu plan tutacak mı, tutmayacak mı?
Herkes gibi biz de 4 yıl sonraki seçim için Şahin ve Toklu'nun yaptığı planların tutup tutmayacağını bekleyip, göreceğiz.