İYİ Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, partisinin yarın yapılacak delege seçimi öncesi sosyal medya hesabından önemli mesajlar verdi. 'Türkiye sevdalısı kıymetli İYİ Partililer, kongre takvimimiz başladığından beri Alanya da ilk İYİ Parti  kongresini yapma heyecanını hep birlikte yaşıyoruz' diyerek sözlerine başlayan Zavlak, "Kongre sürecinin en önemli virajlarından birisinide yarın delegelerimizi seçerek geride birakacağız.
Parti içi demokrasinin sağlanabilmesi için delegelerin üyeler tarafından seçilerek belirlenmesi önemli bir kriterdir ve bu süreç bazı zamanlarda çekişmeli yarışlara sahne olabilir.
Bu süreçte önemli olan ise sadece yarışı kazanmak değil bunu başarırken İYİ Parti'li olma kimliğine yakışmayacak kırıcı,ayrıştırı,ötekileştirici tavırlardan uzak durmak yada kazanmak için her yolun mübah olduğuna dair bir psikolojiye kapılmamaktır.
Sonuçta parti içinde verilen bir mücadelede arkadaşlarımızın farklı adayları desteklemek istemeleri tamamiyle onların hür iradelerinin bir sonucudur ve bu sonuca saygı duymak bir tercih meselesi değil zorunluluktur.
Kongre sürecinden sonra da partimiz ve ülkemiz için birlikte mücadele vereceğimizi unutmadan birbirimize cümle kurarsak,kalıcı kırgınlıkların,önlenemez kopuşların olmadığı nezih bir kongre süreciyle kendimize ve İYİ Parti'ye yakışır bir demokrasi şöleni ortaya koyarız.
Yarın gerçekleşecek delege seçimlerinde aday olan partililerime bu önemli göreve talip olma  konusunda gösterdikleri gayretten ötürü yürekten teşekkür ediyorum.
Kaybedenin olmadığı sonuç ne olursa olsun
İYİ Parti'nin kazandığı bir seçim olması dileklerimle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi