Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Kongresi, 29 Aralık'ta yapılacak. Mevcut İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve Ömer Zavlak ile başkanlık yarışına girecek olan Sefa Çorbacı, kongre öncesi sahaya indi. Genç yaşına rağmen partisinde Gençlik Kolları Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Sefa Çorbacı, partisini yeniden eski günlere döndürmek için İlçe Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Partisine emek veren en eski üyeden, en yeni üyeye kadar herkese teşekkür eden Çorbacı, "Bizim partimizde eski yeni ayrımı yoktur. Kim partimize emek vermişse, bir adım ileriye gitmesi için ter dökmüşse hepsine teşekkür ediyorum" dedi. 

Kongre öncesi her iki rakibine başarılar dileyen Çorbacı, "Delegelerimizin seçilme ve kongre tarihinin belirlenmesiyle partimizde kongre süreci başladı. 28 günlük bir maraton başladı bizim için. Her delegemizi ziyaret edeceğiz. Dün yaptıklarımızı bugün yapmak istediklerimizi ve yarın yapacaklarımızı delegeye anlatacağız. Kendimizi tanıtacak ve oyumuzu isteyeceğiz. Biz partimizi halkla buluşturacağız. Partimizin kapısını herkese açacak, her insanın partimize de gelmesini sağlayacağız. Kırsaldaki insanı da kucaklayacak, şehirdeki vatandaşı da dinleyeceğiz. Alanya'nın 102 mahallesini ziyaret edip, hem oralardaki insanın derdini dinleyeceğiz, hem de partimize üye olmalarını sağlayacağız. Bugün Alanya'da 3-5 bin üye sayımızı en az 50 bine çıkaracağız. Çünkü üyemiz ne kadar artarsa sahada seçim döneminde çalışan insan sayımız da o kadar artar. Bu da seçim dönemlerinde Alanya'da oy patlamasına neden olur" dedi 

Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'nın her mahallesi, caddesi ve sokağına hizmet götürmesine öncülük edeceklerini ifade eden Çorbacı, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek, Alanya'nın her derdini göremeyebilir, her sorununu bilemeyebilir ama biz vatandaşı dinlediğimizde sorunları da her ay rapor halinde kendisine ileteceğiz. Alanyamızda yaşanan problemlerin çözümü için kendisinden destek alacağız. Büyükşehir Belediyesi'nin her ama her hizmetini hem kırsal ile hem de şehir ile buluşturacağız. Şehirde ne hizmet yapıyorsak, kırsalda da o hizmeti yapacağız. Kırsal Alanyamızın yüz akı ve aynasıdır" diye konuştu. 

Çorbacı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini yeniden Türkiye'de iktidara taşımak için ilk meşaleyi Alanya'da yakacağım. Partimi halkla buluşturup, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini vatandaşlarımızla buluşturduğumuz zaman Alanya'da inanıyorum ki, büyük bir oy patlaması yaşayacağız. Bu da CHP'nin Türkiye'de iktidar olmasının yolunu açacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı döneminde üretim artacak. Bugünkü gibi tüketime endeksli bir ülke değil üretime endeksli bir ülke haline dönüşeceğiz. Çiftçi üretecek, sanayici üretecek. Üretim ile birlikte Türkiye, daha iyi bir noktaya gelecektir. Benim tek amacım CHP'yi iktidara taşımaktır. CHP iktidarı ile dibe çöken Türk ekonomisi canlanacak, insanlar da üretim ile birlikte mutlu bir yaşam süreceklerdir."