Milletvekili Bahşi önergesinde;

“Göynük Mahallesi’nde 2 beş yıldızlı otelin arasında bulunan ve portakal ağaçlarının bulunduğu 2B alanı, Bakanlığınızca imar değişikli yapılarak otel tahsis alanına çevrilmiştir. Alanda uzun yıllardır yaşayan ve işyerleri bulunan aile yapılan değişikliklere itiraz ederek Antalya 5. İdare Mahkemesi’ne başvurmuş ve Mahkeme yapılan inceleme sonrası imar planlarını iptal etmiştir.

Ancak mahkemece alınan iptal kararına rağmen aileye, yıllardır vergisini ödedikleri alanının boşaltması için Kemer Kaymakamlığı’nca tahliye yazısı gönderilmiştir.

Buna göre;

1-Antalya ili Tekirova, Çamyuva ve Göynük ilçelerinde sahile yakın arazilerde imar değişikliği yapılarak Otel Alanı’na çevrilmesi hangi planlama esasları, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına uygundur.

2- Mahkeme, imar ve şehircilik ilkelerine aykırı olarak yapılan plan için iptal kararı vermesine rağmen ısrarınızın sebebi nedir?

3- Bir kısmı tapulu, bir kısmı müracaatı yapılıp parası yatırılan 2B statüsünde olan arazilerin 2B statüsünden çıkartılarak tahsis alanına çevrilmesi rant iddialarını gündeme getirmektedir. Bu konuda ne düşünmektesiniz?  “ diye sordu.