Gürses İşitme Cihazları Merkezi Sahibi  Odyometrist İlker Akay, ”Ülkemiz sağlık ve teknoloji bakımından sürekli gelişerek büyüyen bir ülke durumunda. 2003 yılına kadar Türkiye’de işitme cihazı üretimi yoktu ve ihtiyaç duyulan tüm işitme cihazları yurtdışından ithal ediliyordu. 2003 yılında kurulan Ear-Teknik Türkiye firması, 1972 yılında kurulan ve Almanya’da işitme cihazı üreten Ear-Technic Germany firması ile ortaklık kurarak Türkiye’de işitme cihazı üretimi yapmaya başladı. Ülkemizin sağlık sektöründeki başarılarında büyük  rol oynayan başarılı üretimlerle hastalarımızın hayat konforunu yükseltecek adımları atmaya çalışan bu firmaları destekliyoruz. Ear-Teknik firmasının Alanya distribütörlüğünü üstlenerek  hastalarımızın başka ülkelerde üretilen cihazlar yerine Milli üretim cihazlarımız ile doğal ve net sese ulaşması ve hayat konforunun yükselmesine yönelik adımlar atmaya çalışıyoruz. Ülkemizin genelinde Earnet markalı işitme cihazı satış ve uygulaması yapılırken Alanyamızda eksikliği fark edip tüm hastalarımızın yerli ve milli üretimimize yönelterek ülkemizde ki başarılı üretimlerle buluşturmayı hedefliyoruz."

Yerli ve Milli üretim cihazlara talep giderek çoğalıyor.
TÜBİTAK'ın desteğiyle geliştirilen yerli ve milli işitme cihazı, sesi rahat algılayıp iletebildiği için "beyin dostu" olarak tanımlanıyor. Patenti alınan cihaz 50 ülkeye ihraç ediliyor.
Dünya çapında yenilikçi bir teknolojiye sahip olan ürünün, bütün ses kaynaklarına bağlanabildiğini, bu yönüyle de bir işitme cihazından daha fazlası olduğu görülüyor.
Ear-Technic Germany firmasın tüm hisselerini devir alan Ear-Teknik Türkiye firması % 100 yerli sermaye ile faaliyetine devam etmektedir.

Konaklı’dan Özçelik’e destek Konaklı’dan Özçelik’e destek

HABER TASARIM (1)-1