Sağlık Bakanlığı yatırım programında yer alan Antalya'daki sağlık tesislerinin planlanması, proje, ihale ve inşaat çalışmaları aralıksız 2020 yılında da devam ediyor.

TEK TEK AÇIKLADI
Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Manavgat 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri inşaatının yüzde 88'inin tamamlandığını, Sağlık Bakanlığı'nca müdürlüğe verilen ihale yetkisi sonrasında Antalya L1 Tipi Halk Sağlığı Laboratuvarı, Muratpaşa Güzeloba 19 Nolu ASM, Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Muratpaşa ve Kepez Sağlıklı Hayat Merkezi, Aksu Çalkaya Aile Sağlığı Merkezi olmak üzere 1 laboratuvar, 7 aile sağlığı merkezi ile acil sağlık hizmetleri istasyonlarının proje alım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ŞEHİR HASTANESİ MÜJDESİ
Koronavirüs salgını nedeniyle beklemeye alınan yatırımların Haziran ayında tekrar başlayacağını umut ettiklerini anlatan Hülür, "Kumluca Devlet Hastanesi 50 Yataklı Ek Binası ikmal inşaat ihalesi yapıldı. 20 yataklı Antalya AMATEM ile 15 yataklı ÇEMATEM ikmal inşaat çalışmaları devam ediyor. 1000 yataklı olarak planlanan Şehir Hastanesi'nin proje ihalesi sonrasında zemin etüt çalışmaları yapılıyor. Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 150 yataklı Konyaaltı, 200 yataklı Alanya, 300 yataklı Aksu ve 100 yataklı Döşemealtı devlet hastaneleri ihale aşamasında. Bu tesisleri şehrimize kazandırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.