Hastane bünyesinde Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, Ortopedi, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi, Enfeksiyon Hastalıkları bölümü olmak üzere 5 farklı bölümde daha asistan alımı onaylandı.
Üretmek ve oluşumlara yön vermek adına çalışmalarına hız vermeden devam eden Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, branşlarında uzman yeni hekimlerin yetişmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda sağlık tesisi,  Tıpta Uzmanlık Eğitimi Dairesi Başkanı Uzman Doktor Alpay Tuncar tarafından klinik alt yapı ve yeterliliği açısından yerinde denetimlere tabii tutuldu.  Uzm. Dr. Tuncar, nitelikli asistan eğitimlerinin verilebilmesi, tedavi hizmetlerinin yürütülmesi için tüm birimlerin bölüm başkanları ve hastane yönetimi ile toplantıda bir araya geldi. Toplantıda daha sonra hastane bünyesinde asistanlık eğitimi alan branş asistanları ile bir araya gelindi. Yapılan denetimi değerlendiren Tıp ve Uzmanlık Eğitimi Daire Başkanı Uzm. Dr. Alpay Tuncar," Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin gelişmekte olan bir hastaneye göre oldukça hızlı ve nitelikli bir şekilde yol aldığını gözlemledik.  En kısa zamanda yeni eğitim klinikleri hastanede hizmet vermeye başlayacaktır. TUKMOS ( Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Sistemi) ‘un gerektirdiği tüm eğitim ve araştırma faaliyetleri hastanede başarıyla uygulanabilir" dedi.
Ziyaret esnasında Tuncar, Sağlık Bakanlığı hekimlerin çalışma düzeni ve hakları ile ilgili yoğun bir çalışma içinde olduğunun da altını çizerek kısa zamanda çok daha iyi çalışma şartlarının sağlanacağının müjdesini verdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başhekim Vekili Uzman Dr. Alper Öztürk:"   Yeni oluşumlarla birlikte hastanede göreve başlayan Acil Tıp, Dâhiliye, Kulak Burun Boğaz, Kadın Doğum ve Hastalıkları,  Nöroloji, Radyoloji Kliniklerinin yanına yeni 5 bölüme daha asistan kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bilgi ve deneyimlerini asistanlarla paylaşmaya hazırlanan öğretim görevlilerimiz, ülkemize yeni doktorların kazanılmasına katkı sağlayacaklar. Hastanemizde;  Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, Ortopedi, Çocuk ve Ergen Psikiyatri, Enfeksiyon Hastalıkları Kliniklerine yeni asistan alımımız onaylandı. Üretmek ve yeni oluşumlara yön vermek adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu  süreçte hastanenin gelişimiyle ve ihtiyaçları konusunda her zaman desteklerini bizden esirgemeyen Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na, Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu'ya, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan’a, Tıp Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Arife Uslu Gökçeoğlu'na ve tüm eğitim klinik sorumlusu hocalarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Yenilikçi ve hizmet odaklı çalışmalarımız artarak devam edecektir” diye konuştu.