Bardağın boş tarafına bakıyorsun, güzellikleri görmüyorsun. Şehirde yaşıyorsun Alanya'nın başarılarıyla övünmüyor, övünemiyorsun. Alanya Belediyesi'ndeki olumsuzlukları araştırıyorsun, ortada başarıları görmüyor, göremiyorsun. Şehrin Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilklere imza atıyor, farkına varamıyorsun. Alanya Belediyesi başarıdan başarıya koşuyor, sağır sultan bile alkışlıyor ama sen ayakta uyuyorsun. 10 yıl Adem Murat Yücel'i hedefe ulaştıran isim bugün başarıya ulaştırıyor. O başarıları biz yazalım, birileri okusun. O güzel çalışmaları biz kaleme alalım, görmezden gelenler görsün, duymayanlar duysun, hissetmeyenler de hissetsin. Sadece yol dökmüyor Alanya Belediyesi, kaldırım döşemiyor, çocuk parkı yapmıyor. Güzel çalışmalarla da Türkiye'nin en başarılı belediyesi seçiliyor, pilot belediye olarak Türkiye'de yerel yönetimler arasına adını altın harflerle yazdırıyor. 

Başarının mimarı bir Şoför. O üniversiteli bir Şoför. 10 yıl Kestel'de Adem Murat Yücel'in makam şoförlüğünü yaptı. O üniversiteli şoför, 10 yıl boyunca Adem Murat Yücel'i hiç bir zaman yarı yolda bırakmadı. Çünkü o makam aracında taşıdığı Adem Murat Yücel'i her zaman hedefe ulaştırdı. 10 yıl Adem Murat Yücel'i hedefe ulaştırdı üniversiteli bir Şoför olarak. Bugün de O üniversiteli Şoför, Ruhsat ve Denetim Müdürü olarak Alanya Belediyesi'ni başarıya ulaştıran bir isim oldu. Çünkü o kendisine güvenen Adem Murat Yücel'in ismine leke sürdürmedi, başını öne eğdirecek hiç bir iş yapmadı, hiç bir karara imza atmadı. 

O torpille değil, alnının teriyle Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü koltuğuna oturdu. 
Her zaman tecrübem var, bilgim yeterli demedi, bilmediği konuları araştırdı, tecrübesine tecrübe kattı. 
Ruhsat isteyenlere ruhsatını imzalayıp, vermek yerine esnafın ayağına kadar gitti, hem çaylarını içti, hem de onların dertlerini dinledi. Esnaf ile Adem Murat Yücel arasında köprü vazifesi gördü adeta. 
Şov değil işini yaptı. Koltuktan güç değil koltuğa güç verdi. Dürüst ve beyefendi kişiliğinden nasıl taviz vermediyse, disiplinden ve prensiplerinden de ödün vermedi. Kanun neyi emrediyorsa onu yaptı, kanunsuzluğa prim tanımadı. 
Lokman Çalış'ın özverisiyle de Alanya bugün Ticaret Bakanlığı'nca yapılan araştırma somucunda Türkiye'nin 18'nci pilot bölgesi seçildi. Bin 389 belediye arasında 18'nci sırada yerini aldı Alanya Belediyesi. 
Bu da kolay bir iş değil. Türkiye'nin metropol kentlerinde bir çok İlçe Belediyesi'ni bile gölgede bırakacak bir başarıya imza attı Alanya. Elbette bu başarı Alanya'nın. 

Bu başarının mimarlarından birisi Lokman Çalış, birisi de Adem Murat Yücel'dir. 
Alanya'nın bu başarıya ulaşması elbette bizleri de onurlandırdı, gururlandırdı. 
Bu başarıya ulaşmak için koltukta oturan değil aşk ve heyecanla çalışanlar ulaşıyor. Lokman Çalış da aşk ve heyecan ile çalışan Alanya Belediyesi'ndeki birim müdürlerinden sadece birisi. 
Alanyamızı böyle tarihi bir başarıya ulaştıran Lokman Çalış'ı tebrik ediyorum. O'na güvenen ve bu başarıyı elde etmesini sağlayan Adem Murat Yücel'i de takdir ediyorum.