İspanya, Yunanistan, Mısır gibi rakip ülkelerin son yıllarda turizmde öncelikli yatırım konusu haline getirdiği otellerin yenilenmesi Türkiye’de zaman zaman gündeme geliyor ancak yapılması gereken yapılmıyor
 
Konu turizmin başkenti ve sektörde sorunun en çok yaşandığı Antalya''yla ele alındı.
 
Kısa adı AKTOB olan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Dr. Erkan Yağcı Antalya'nın renovasyon (Yenileme)
ihtiyacının 'kırmızı seviyeye' ulaştığını söyledi.
 
İnternet ortamında ilgili tüm sitelerde yapılan misafir yorumlarındaki memnuniyet ve şikayet konuları hakkında bilgi veren Yağcı, toplam 800 bin yorumda Akdeniz ve Antalya'da kırmızı renkte görülen tek şikayet konusunun, odalara ilişkin olduğunu söyledi. Yağcı, yiyecek- içecek, servis, eğlence gibi diğer tüm alanlarda müşterilerin yeşil renkli memnuniyetini gösterdiğini belirterek, ‘Müşterilerden gelen yenileme ile ilgili şikaylerlerdeki artış alarm veriyor” dedi.
 
Otellerin yaşlandığını ve yenileme gerektirdiğine dikkat çeken Dr. Yağcı, "Yenileme ihtiyacının geldiği nokta üzerinde sektör olarak düşünmemiz lazım. Tesislerimiz yaşlanıyor, gerileme ve renovasyon sürecine giriyoruz. Önümüzdeki üç yıllık dönemde renovasyon süreçlerini tesislerimizin gerçekleştirmesi gerekiyor" dedi.