KERİM TOKSÖZ YAZDI:

Deniz, kum ve güneş olmazsa Alanya turizmi olmaz. Deniz olmasa kum, güneş olmazsa deniz çok fayda sağlamaz. Çünkü Alanya turizmi, kum, güneş ve deniz eksenine bağlıdır. Alanya'da deniz, kum ve güneş üçgeni sayesinde hem Alanya turizmi, hem de Alanyamız değer kazanıyor. Kültür ve tarih turizminin olmadığı Alanyamızda deniz, kum ve güneş sayesinde turizm yapılıyor. 
Alanya turizmi için kum altın kadar değerlidir. Çünkü sahillerde kum yoksa, denizin içinde kum olmuyorsa o bölgede turizm de olmaz, turizmin tadı da. 
Alanya'nın bazı bölgelerinde kumsal yok oluyor, denizin içindeki kumlar da bir bir gidiyor. Turizmci isyanda, kumların yok olduğu bazı bölgelerde turistik tesislerin de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verdiği yıldızlar da düşürülme tehlikesi ile karşı karşıya. 
Turistik tesislerin yıldızlarının da kumsalın yok olmasıyla düşürülmesi hem konaklama ücretlerinde düşüşe neden olacak, hem de o bölgelerdeki turistik tesislerin boş kalacak. 
Bu nedendir ki, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hem Alanya sahillerinin kurtarılması, hem de turizmcilerin çaresizliğine çare olmak için Mahmuz Projesi'ni devreye katıyor. 
Adem Murat Yücel'in Mahmuz Projesi bugün ale acele hazırlanan bir proje değil. 
Bu projenin hertürlü bilimsel raporları hazır. 
Mahmuz Projesi'ni Türkiye'de uygulayan tek belediye de Alanya değil. 
Bugün Türkiye'de denizi bulunan bir çok İl ve İlçe'de Mahmuz Projesi uygulanıyor. 
İspanya ve Fransa'da bile Mahmuz Projesi uygulandı ve uygulanıyor da. 
İspanya ve Fransa'da o çalışmaları inceledim ama doğayı katletmiyor, denizi öldürmüyor, turizmi de bitirmiyor, tam aksine hem plajları yeniden kumsala dönüştürüyor, turizmi de canlandırıyor. 
Yani Alanya'da Mahmuz Projesi, doğayla oynamak için, turizmi bitirmek için değil çaresizliğe çare olmak için uygulanacak. 
Bu proje de sürekli denizde uygulanacak diye bir kaide de yok. Çünkü o projeyi uygularsın, kumsalın yok olduğu bölgelerde verim aldığınızda o projeyi o bölgeden kaldırır, başka bir bölgede uygularsınız. 
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sizin en az 5 kat-10 kat bu memleketi sever, bu memlekete de zarar verecek hiç bir projeyi de uygulamaz, uygulatılmasına da asla izin vermez. 
Demek ki Mahmuz Projesi'ni Türkiye'de bir çok İl, İlçe uyguluyor ve uygulamışsa, İspanya ve Fransa bu projeyi uygulamış ve zarar da görmemişse neden uygulanmasına karşısınız?