Alanya'nın en önemli noktalarından Ulaş'ta yaklaşık 20 Alanyalı gencin bir araya geldiği gece saat 23:00 sıralarında henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı 23 yaşındaki M. E. ve 19 yaşındaki H. Y. kavgayı ayırmak isterken yakın mesafeden bir silahtan atılan mermilerle yaralandılar. 
Silahla ateş eden şahıslar ise ateş ettikleri otomobille kaçtılar. Yaralı 2 genç çevredeki vatandaşların ihbarıyla gelen 112 acil ambulanslarla ALKÜ EA hastanesine kaldırıldı. Kafasına 2 kurşun isabet eden ALKÜ öğrencisi M. E. ameliyata alındı. Halen hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.
Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve JASAT Timlerince Jandarma suç araştırma timi 07 plakalı lüks otomobilden ateş ederek kaçan 2 şüpheli genci takip üzeri Hocalar Mahallesinde yakalandılar.  Oto içinde bir adet 9 mm ruhsatsız tabancaya el konulurken otomobilde yakalanan iki kardeşler H.A. ve T. A. ifadeleri alınmak üzere Alanya İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldüler. H.A savcılık talimatıyla serbest bırakılırken ateş ettiği öğrenilen T.A. Cumhuriyet Savcılığınca gözaltına alındı.