Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve protokolün katılımı ile BAKA desteği ile geçen yıl açılan GES projesi sayesinde Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi'nin yüzde 40 enerji tüketimini karşıladıklarını belirten Rektör Ekrem Kalan, GES Tesisinin Cikcilli Yerleşkesi'nde de yapılacağını ifade etti. Kalan, " Gelişen teknoloji baş döndürüyor. Şu anda biz güneş panelleri ile ihtiyacımız karşılıyoruz. Paneller 5 sene sonra çok farklı bir dünya olacak. Artık binaların dış cephe boyaları bile gerekli enerjiyi karşılayabilecek konuma getiriliyor. Cikcilli Yerleşkemiz içinde çok güzel planlamalarımız var. Özellikle yeşil alanda Güneş tarlalarının kurulması söz konusu olacak. Ama 5 sene sonra başka bir teknolojiden bahsediyor olabiliriz. Belki de bunlara gerek kalmayabilecek" diye konuştu. 
HACIBABA KÖŞKÜ'NÜN TAHSİSİNİ İSTEDİ
Tahsis talepleri arasında Hacıbaba Köşkü olduğunu söyleyen Kalan, "Hacıbaba Köşkü, Cikcilli Yerleşkesinde tahsis talebinde bulunduğumuz yerin içerisinde. Şu anda kullanılmamakta, kullanılamaz bir halde. Tarihi bir yapı olmakla birlikte, bakımsız. Mümkünse üniversiteye tahsisinin yapılmasını, restorasyonunda üniversite tarafından yapılarak hizmete sokulmasını istedik.  Kampüs alanı içerisinde olduğu için değerlendirilmesi çok daha mantıklı olacak" diye konuştu. 
KONGRE MERKEZİNİ CANLANDIRMAK İSTİYOR
Konaklı Kongre Merkezi'nin tahsisi için de çaba gösterdiklerini belirten Kalan, " Konaklı Kongre Merkezi için çok küçük bir pürüz kaldı. İnşallah çok kısa süre içerisinde üniversitemize tahsisi yapılacak. Alanyamıza yakışır Akdeniz bölgesinde böyle bir yer yok. Ne yazık ki şu anda çok kötü durumda. Devrini almamız durumunda bile yaklaşık 2 milyonluk bir masrafı var. Sık sık hırsızlık hadiseleri ile karşı karşıyayız. Jeneratörleri, koltuklar bir sürü eksiği var ve bakımsızlıktan ne yazık ki çürümeye terkedilmiş durumda" şeklinde konuştu.
HEDEFTE KENT ARŞİVİ VAR
Kent arşivi kurmak istediklerini söyleyen ALKÜ Rektörü Kalan, "Bir kitap hazırlığı içerisindeyiz. Alanya ile ilgili geçmişten günümüze iz bırakan kimler varsa, neler varsa hepsini bir araya getirip, bunları da kitap haline getireceğiz. Belediye başkanımıza henüz bu konuyu açmadım. Eğer uygun görürse kent arşivi kurmak istiyoruz, belediye bünyesinde. Üniversite olarak buna destek olacağız. Üniversiteler sadece akademik bilgilerin üretildiği yerler değil, sosyal ve kültürel faaliyetlerle de bünyesinde bulundukları kente değer katarlar. Bu da bizim önemli bir misyonumuz olarak ön plana çıkmaktadır" dedi.