Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi tarafından özel çocuklarla hazırlanan “Kalbimin Sevgili Gözü” isimli tiyatro oyunu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 4 Aralık’ta Alanya Belediye Tiyatrosu sahnesinde ücretsiz sahnelendi. “Önemli olan gönül gözüyle görebilmektir” diyen özel çocukları, ayakta alkışlayan seyirciler zaman zaman duygulu anlar yaşadı.


Oyunu, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, Belediye Meclis Üyeleri Emine Çalış, Paulina Müftüoğlu, öğrenciler ve çok sayıda davetli izledi.

ABT Çocuk Birimi Sorumlusu Nilbanu Engindeniz’in yazdığı ve yönettiği “Kalbimin Sevgili Gözü” adlı tiyatro oyununda görme, bedensel ve zihinsel engelli çocuklar rol alıyor. Büyük bir beğeni ile izlenen oyunun prömiyeri ise geçen yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında yapılmıştı.

Kalbimin Sevgili Gözü’nün sezon boyunca sahnelenmeye devam edeceğini söyleyen Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, “Pek çok turne teklifi alan oyunumuz, bu yıl Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen 24.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline de katıldı. Büyük beğeni topladı. Sezon boyunca gösterimi devam edecek oyunumuzu izlemeye Alanya halkını davet ediyorum” dedi.

Oyunun konusu: Gözleri görmeyen iki kardeş ilkokulda kaynaştırma öğrencisi olarak okurken arkadaşlarının duyarsız davranışlarından ve kendileri ile dalga geçilmesinden bunalmıştır. Gördükleri rüya üzerine ormanda beş yapraklı yoncayı aramaya çıkan kardeşler, karşılaştıkları hayvanlara yoncayı sorarlar. Bu hayvanların kendi hırslarının içinde boğulduklarını hiç kimseyi ve hiçbir şeyi gözlerinin görmediğini anlarlar. Bunun üzerine çocuklar gözlerinin açılmasından vazgeçerler. Çünkü onların kalplerindeki sevgi gözü; zaten herkesten daha fazla görmektedir.