www.alanyaozgurmedya.com adlı internet sitemizde, 'Aytemiz'e Bakanlık onayı' başlıklı haber, Alanya'da geniş yankı uyandırdı. 
Alanya'nın Yeşilöz Mahallesi, Yeşilöz Deresi Mevkii'nde Aytemiz Akaryakıt Dağıtım Anonim Şirketi (A.Ş.) tarafından yapılması planlanan yanaşma dolfeni tesisi kapasite artışı projesine ilişkin yapılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'na ilişkin çalışma tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, turizmcilerin ve çevrecilerin tüm eylemlerine karşın Aytemiz Akaryakıt A.Ş.'nin denizde bulunan yanaşma dolfeni tesisi kapasite artışına ilişkin ÇED raporuna olumlu yönde görüş vererek, Aytemiz A.Ş.'nin kapasite artışı yapmasını uygun buldu. 
Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığın “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verilmiş olup; Antalya Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyrulmasını istedi. Ayrıca, söz konusu projeye ait nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerektiğini de bildirdi. 

BAŞKAN YÜCEL'DE ONAY VERDİ İDDİASI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya 23'ncü Dönem Milletvekili Hüseyin Yıldız ile birlikte Aytemiz A.Ş.'nin Yeşilöz'de denizin içinde bulunan yanaşma dolfeni kapasitesi artışının yapılmamasına ilişkin mücadele veren Çevreci Yücel Uçur, ÇED raporunun onaylanmasına ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yücel Uçur, Adem Murat Yücel'in de başkanlığını yaptığı Alanya Belediyesi'nin de ÇED raporu öncesi bakanlığa olumlu görüş bildirdiğini iddia etti. Uçur, " Bakanlık karar açıklamasında "Mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir." diyor.
Yukarıda bahsi geçen kurum ve kuruluşlar arasında; Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi de var. Bu güne dek olumlu görüş veren bu kurumlar bilin bakalım şimdi ne diyecekler? Bu konu hakkında en ufak bir açıklamalarını duydunuz mu? " dedi