Alanya Belediyesi tarafından 29 Nisan 2019 günü deplasman dönüşü geçirdiği elim kaza sonucu hayatını kaybeden Aytemiz Alanyaspor’un Çek futbolcusu Josef Sural’ın anısına hayata geçirdiği Josef Sural Çocuk Parkı Projesi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

 

BAŞKAN YÜCEL: “SURAL’IN ADINI YAŞATACAĞIZ”

Hayata geçirilen park projesi hakkında bilgilen veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanyaspor’un Çek futbolcusu Josef Sural’ın isminin tüm Alanya halkının kalbine kazındığını ifade etti. Başkan Yücel: “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güven ve huzurla oynayacağı bu parkta elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Alanyasporlu futbolcumuz Josef Sural’in adını yaşatacağız. Üzücü bir şekilde aramızdan ayrılan ve acısını hala yüreklerimizde hissettiğimiz Josef Sural’ı minnetle anıyor, ailesine ve sevenlerine bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

“ALANYASPOR KENTİMİZİN EN ÖNEMLİ YÜZÜ”

Başkan Yücel, haftalardır Süper Lig’de liderlik yarışı veren Alanyaspor’un kentin en önemli yüzü olduğunu belirterek, “Bu hafta liderliği kaptıran Alanyaspor’umuzun yönetimini ve oyuncularını başarılarından dolayı kutluyorum. Ancak son maçında talihsizlik yaşayan Alanyaspor’un, motivasyonunu düşürmeden başarılarına başarı katarak Alanya’nın göğsünü kabartmaya devam edeceğine inanıyorum. Alanyaspor kentimizin en önemli değeridir. Alanya Belediyesi olarak her zaman Alanyaspor’umuzun yanında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“DAHA YAŞANABİLİR BİR ALANYA İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

“Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Alanya bırakma vizyonuyla 2014-2019 yılları arasında Alanya merkez ve tüm mahallelerimizde toplamda 130 parkı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine açtık” diyen Başkan Yücel, “Şehrimize değer katan 14 temalı park projesini hayata geçirdik. Yine ‘Parksız Mahalle Kalmayacak’ sloganıyla çıktığımız yolda, kırsal mahallerimiz ilk kez bizim dönemimizde park ve oyun alanlarına sahip oldu. Bugün de Cikcilli Mahallesi’ne kazandırdığımız ve yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alanda vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza hizmet verecek Josef Sural Çocuk Parkı’nın açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bizlere duyduğunuz güvenle yaklaşık 6 yıldır Alanya’mıza hizmet ediyoruz. Bundan sonra da daha yeşil bir Alanya misyonumuzla sosyal donatı alanlarının sayısını arttırmak en öncelikli hedefimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: “SURAL HER ZAMAN KALBİMİZDE”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, “Alanyaspor’umuzun çok kıymetli futbolcusu Josef Sural bir deplasman maçından dönerken, Alanya'ya girerken bir trafik kazası geçirdi ve vefat etti. Hepimiz çok üzüldük gerçekten, tüm dünya, tüm Türkiye üzüldü ve bu oyuncuyu unutmayacağını Alanyaspor Başkanı ve yönetimi o gün söylemişti. Alanyaspor'da çok acı bir tören düzenledik ve sonra naaşını memleketine gönderdik. Eşi ve çocuğunu da bizzat oraya götürdük, teslim ettik. Bize, Türk milletine yakışan bir şekilde üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel de kendine düşeni yaptı ve böyle güzel bir parkı Josef Sural ismi ile hayata geçirdi. Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından park, yapılan dua töreninin ardından açıldı. Parka, Josef Sural’ın heykeli de dikildi.