Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in talimatıyla Alanya'nın Akçatı Mahallesi, Çukur Mevkii'nde ormanlık alanda Orman İşletme Müdürlüğü'nden izinsiz bir şekilde bu üretim fabrikası için sondaj çalışması ve depo yapma çalışmaları kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı. Akçatı Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine Alanya Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Şefi Haluk Çerkez, söz sonusu bölgeye giderek yapılan çalışmaların izinsiz olduğu ve ormanın talan edildiğini tespit ederek, çalışmaları tutanak altına alıp, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. 

Alanya Muhtarlar Derneği Başkanı ve İspatlı Mahalle Muhtarı Hasan Yüksel, Çerkez hakkında,  "Vatandaşı galeyana getirip kurumları karşı karşıya getiremez. Halkı, belediyeye karşı ayaklandırmak bana göre (FETÖ’cü olduğunu söylemiyorum ama) FETÖ zihniyetidir. Bir devlet memuru muhtarı tehdit edip, vatandaşları ayaklandırıp, belediyeyi, devleti karşısına alıp ortalığı karıştırması tamamen bir FETÖ zihniyetidir. Bunu kabul edemeyiz gerekeni biz de yaparız, muhtarımız da yapar. Gerekli işlemler için gerekli yerlere başvurulur" demişti. 

Alanya Orman İşletme Müdürlüğü Alanya Merkez Şefi Haluk Çerkez, kendisi hakkında, ' Halkı, belediyeye karşı ayaklandırmak bana göre (FETÖ’cü olduğunu söylemiyorum ama) FETÖ zihniyetidir' yönünde sözler sarf eden İspatlı Muhtarı Hasan Yüksel hakkında Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.