Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya'nın Çıplaklı Mahallesi'nde kurma planları yaptığı su üretim fabrikasının yerini Akçatı Mahallesi'nin Çukur Mevkii olarak değiştirmesi bölge insanının ayaklanmasına neden olmuştu. Alanya Belediyesi'nin ormanlık alanda mahallelerine ait su kaynaklarının bulunduğu alanda fabrika kurma çalışmaları başlatması üzerine bölgeye giden vatandaşlar, belediyenin ekiplerine müdahale etmişti. Alanya Belediyesi ekiplerine, 'Bu bölgede su kaynakları Akçatı Mahallesi'ne aittir. Bu bölgenin su kaynakları Akçatı Mahallesi'ne tahsis edildi. Bu konuda dönemin Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ve İl Özel İdaresi de bu tahsisi onayladı. Bizim suyumuz yokken, sizler burada su fabrikası kuramazsınız. Buna izin vermeyiz" diyerek belediye ekiplerinin yaptığı çalışmaları durdurmuştu. 
ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ'NE İHBARDA BULUNDULAR
Alanya Belediyesi'nin ormanlık araziyi izinsiz olarak betonarmeye çevirmeye çalıştığını iddia eden Akçatı Mahalle sakinleri. konuyu Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bildirdi. Belediyenin izinsiz ormanda çalışma yaptığı ihbarını alan Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli Merkez İşletme Şefi Haluk Çerkez, söz konusu alana giderek belediyenin ormanda betonarmeye dönük çalışma yaptığını tespit ederek, tutanak tanzim etmişti. Alanya Belediyesi'nin bu çalışmaları durdurması konusunda uyaran Orman İşletme Müdürlüğü, ormanda söz konusu çalışmaları fotoğraflayıp, ilgili yerlere gönderdi. Akçatı Mahalle sakinlerinin çalışmalara karşı çıkmasına sinirlenen Başkan Yücel'in, Mahalle Muhtarı'nı arayarak, 'Ya bu itirazınızı geri çekin ya da benden bir şey istemeyin" dediği iddia edilmişti. 
MUHTAR 500 İMZA TOPLADI
Yaşanan gelişmeler üzerine mahallesinde bir toplantı yapan Akçatı Muhtarı Aladdin Özcan, "Beni sizler muhtar seçtiniz. Alanya Belediye Başkanı, 'Benim yatırımıma engel olmayın, dilekçenizi geri çekin' diyor. Sizler ne diyorsunuz?' diyerek mahallede vatandaşlara sordu. Vatandaşların, 'İmza toplayalım, bizim su kaynağımızın bulunduğu alanda belediye fabrika kurmasın. ASAT bu suyu mahallemize akıtsın. Bizler susuzken başkaları yatırım peşinde koşmasın' dediler. Bunun üzerine Muhtar Özcan, vatandaşlardan 500 imza toplayarak, söz konusu su kaynaklarının kendi mahallelerine akıtılması için Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve diğer kurumlara birer üst yazı ile birlikte teslim etti. Yaşanan gelişmelerden sonuç alınamaması halinde Akçatı Mahalle sakinlerinin Alanya Belediyesi'nin önüne giderek, Başkan Yücel'i protesto edecekleri de gelen haberler arasında. 
O ŞEFİN EŞİNİN İŞİNE SON VERDİ
Başkan Yücel, ormanlık alanda izinsiz betonarme çalışmaları fotoğraflayan, tutanak tanzim eden ve ilgili yerlere de o tutanakları gönderen Alanya Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görevli Merkez İşletme Şefi Haluk Çerkez'in Alanya Belediyesi'nde çalışan eşini önce Türkler Mahallesi'ne sürgüne gönderdi. Merkez İşletme Şefi'nin eşini önce Türkler'e sürgüne gönderen Başkan Yücel, bir iki gün sonra da Çerkez'in eşinin iş akdini sonlandırdığı iddia edildi.