KERİM TOKSÖZ YAZDI:


Alanya'da Corona Virüsü tedbirleri kapsamında bir çok işletme, saat 20.00 itibariyle kapısına kilit vuracak, bazı işletmelerde, 'Paket servisi veya Gel-al' çalışma modeline geçecek. Bu nedenle bazı işletmeler kapanacak, çok sayıda işçi de işsiz kalacak. Bu insanların ev kiraları var, yiyecek ve içecek ihtiyacı var, kredileri var. 1 Ocak 2021'e kadar ne yiyecek, ne içecek, kirasını, elektriğini, suyunu da nasıl ödeyecekler. Devletimiz bu işsiz kalan insanlara hiç olmazsa asgari ücret desteği verip, sigorta ücretlerini de ödemeli. 
İşçiler kadar işverenlerin de kredisi, dükkan kirası gibi bazı giderleri var. Bu ücretleri işveren nasıl ve nereden karşılayacak?
Bu konuda bir çözüm bulunmalı. 
Her zaman övgüyle söz ettiğimiz Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'nın bu sorununa çözüm üretmeli. İşçi ve işverenin maddi ve manevi konuda desteklenmesi konusunda bir adım atmalı. 
Çalışanlara asgari ücret ödenmeli ve sigortalarını da devlet ödemeli. 
İşverenlerin banka kredi borcu varsa en az 1.5 yıl ötelenmeli, geri ödemesiz kredi verilip, bu insanlar da mağdur edilmemeli. 
Herşeyin başı sağlık ama sağlıktan sonra da herşeyin başı ekonomidir. 
Bu insanları ekonomik yönden çökerse gemide bulunan herkes çöker. 
Zincirleme çöküş olmaması için işyerleri kapanan işveren ve işinden olan işçi desteklenip, hiç olmazsa cansuyu ile ayakta tutulmalı. 
Yoksa işveren ve işçinin işi çok zor. Darda kalan kim varsa Devlet Baba destek vermeli. Devlet Baba bugünler için vardır. Bence Devlet Baba bu insanlara el uzatıp, maddi ve manevi yönden destekleyecektir. Ben buna inanıyorum.